Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Παράσταση διαμαρτυρίας για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
 clock 11:14 | 13/02/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Φωνή αγωνίας «δεν αντέχουμε άλλο»  υψώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου  με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού που πλέον έχουν φθάσει στο απροχώρητο όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν. Από τις 12 το μεσημέρι έχουν προχωρήσει  σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ενώ πραγματοποιούν και  στάση εργασίας  από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 όπως άλλωστε είχαν αποφασίσει κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσής τους πριν από λίγες ημέρες .

Μάλιστα οι εργαζόμενοι φέρονται αποφασισμένοι να μην σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να βρουν λύση τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και η  παιδιατρική κλινική. Όπως ανέφερε στο ekriti.gr ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης, ήδη έχουν προχωρήσει σε συνάντηση με τον συνεργάτη του νέου Υπουργού κ. Παπαδόπουλο  στον οποίο μετέφεραν τα σοβαρά θέματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο αλλά και η παιδιατρική κλινική.

Σε ότι αφορά μάλιστα την παιδιατρική ,δεν έχει υπογραφεί από τον πρώην Υπουργό  η απόφαση για μετάταξη ενός παιδιάτρου από την Ικαρία στον  Άγιο Νικόλαο η οποία βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού και ίσως μέσα στην εβδομάδα υπογραφεί.

Μάλιστα του έθεσαν το θέμα των προσλήψεων που θα πρέπει να γίνουν για να λειτουργεί χωρίς προβλήματα το νοσοκομείο αλλά και το θέμα των ρεπό και των αδειών καθώς τα νόμιμα ρεπό εβδομάδας δεν δίνονται σε πολλές περιπτώσεις, κανονικές άδειες οι εργαζόμενοι βλέπουν με το κιάλι,  υπάλληλοι δουλεύουν  10 και 12 ώρες χωρίς καν να γράφονται οι υπερωρίες (και να γραφούν δεν μπορούν να πληρωθούν), ενώ καταστρατηγείται πλήρως η νομοθετική διαταγή για ανάπαυση 11 ωρών  ανάμεσα σε δύο βάρδιες.

 Μάλιστα όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου , ο μέσος όρος των οφειλόμενων ημερών άδειας και ρεπό έχει φτάσει πλέον στα 68 ανά εργαζόμενο, ενώ την επόμενη εβδομάδα κινδυνεύει με ολική ή μερική αναστολή λειτουργίας η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου, αφού δεν βγαίνουν πλέον οι βάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis