Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Επεισόδια στη βουλή μεταξύ βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης (βίντεο)

Επεισοδια Βουλη Αλβανια
 clock 17:45 | 22/10/2026
writer icon newsroom ekriti.gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τα επεισόδια από τους δρόμους των Τιράνων μεταφέρθηκαν στην ολομέλεια της Βουλής, όπου η συνεδρίαση ξεκίνησε σε κλίμα έντασης, με υψηλούς τόνους και αντεγκλήσεις μεταξύ των βουλευτών της κυβέρνησης  και της αντιπολίτευσης .

Η κατάσταση ξέφυγε και σημειώθηκαν χειροδικίες, όταν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος επιχείρησαν να μπλοκάρουν το βήμα της Βουλής με το σύνθημα "ήρθε το τέλος", πέταξαν νερό και έκαναν λόγο για "εγκληματικό κοινοβούλιο". Βουλευτικά έδρανα ανατράπηκαν στην πλευρά της αντιπολίτευσης και ακολούθησε διακοπή της συνεδρίασης.

Κατά την επιστροφή στην συνεδρίαση μετά τη διακοπή, η αντιπολίτευση προκάλεσε νέα ένταση στη Βουλή. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ταουλάντ Μπάλα έδειξε το ματωμένο του δάχτυλο μετά τη σύγκρουσή του με τον βουλευτή Φλαμούρ Νόκα του Δημοκρατικού Κόμματος και δήλωσε ότι η βία του Σαλί Μπερίσα δεν θα εμποδίσει τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας.

Οι βουλευτές είχαν μεταβεί νωρίς σήμερα το πρωί στο Κοινοβούλιο, πριν από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώστε να αποφύγουν εντάσεις.

Οι πανεπιστημιακοί συγκεντρώθηκαν και σήμερα έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο και ο επικεφαλής του συνδικάτου τους, ο Σαντέρ Κοβάτσι τους κάλεσε  να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία μπροστά από το Κοινοβούλιο μαζί με τους φοιτητές.

Μήνυμα Μερτς από το Μαυροβούνιο κατά της βίας και της πόλωσης

Στο μεταξύ, από το Μαυροβούνιο, όπου πραγματοποιείται η Διάσκεψη των Ηγετών της Διαδικασίας του Βερολίνου, ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έστειλε κατά την έναρξη των εργασιών μήνυμα πως η βία και η πόλωση δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνουν μέρος της απάντησης στις πολιτικές προκλήσεις. Στη σύνοδο κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου συμμετεχουν οι ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών χωρών.

Κατά την ομιλία του, ο Μερτς κάλεσε τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις και να εργαστούν για την επίτευξη του στόχου της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης 

Εκτός ελέγχου η κοινωνική οργή: Φλέγονται τα Τίρανα, αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λυών

Χάος στα Τίρανα: Επεισόδια, δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία (βίντεο)

Αλβανία σε αναβρασμό: Νεολαία εναντίον Ράμα, κάθε μέρα -«Δεν μας λήστεψαν απλώς, μας περιφρόνησαν»

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis