Κρήτη

Λασίθι

"Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό" από τα σχολεία του Λασιθίου

12-12-2016.jpg

Ο τέως Πρόεδρος της Ν.Δ, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συμμετείχε σήμερα 12 Δεκεμβρίου 2016, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» με θέμα: «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό» που συνδιοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το BritishCouncil.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, εξέφρασε την πεποίθηση του για  την σπουδαιότητα της πραγματοποίησης δράσεων κατά τις οποίες αναδεικνύονται κοινωνικά προβλήματα όπως η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, ο σχολικός και διαδικτυακός εκφοβισμός και τίθενται οι προϋποθέσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση τους.

Δήλωσε επίσης, ότι είναι πολύ σημαντικό ότι στην εποχή μας, που αναβιώνουν τα φοβικά σύνδρομα, με την συγκεκριμένη δράση επιτυγχάνεται μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης και πρόληψης, η αντιμετώπιση των κοινωνικών παθογενειών, μέσω μίας αμφίδρομης και δημιουργικής διαδικασίας που θέτει στο επίκεντρο της τα μικρά παιδιά, τους μαθητές της χώρας μας, τους αυριανούς πολίτες αυτού του τόπου. 

Προσέθεσε επίσης, ότι εξαιτίας της αύξησης της ενδοσχολικής βίας, η προσπάθεια η οποία πραγματοποιείται, μέσω της καλλιέργειας των ιδεωδών του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αποτελεί μία θεόπνευστη έμπνευση η οποία σίγουρα θα δρέψει καρπούς επιτυχίας. 

Τέλος,συνεχάρη τους μαθητές όλων των σχολείων της χώραςοι οποίοι δήλωσαν με δημιουργικό και ουσιαστικό τρόπο, όχιστον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό και εξέφρασε την ιδιαίτερη υπερηφάνεια την οποία αισθάνεται καθώς ανάμεσα στα 300 σχολεία όλης της Ελλάδος τα οποία συμμετείχαν στην συγκεκριμένη δράση ξεχώρισαν δύο Γυμνάσια από το Λασίθι , συγκεκριμένα το 2ο Γυμνάσιο Αγ. Νικολάου το οποίο έλαβε το δεύτερο βραβείο του προγράμματος καθώς και το Γυμνάσιο Νεαπόλεως το οποίο έλαβε τιμητική διάκριση. 

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 88 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κρούσματα κορωνοϊού

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.126 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 342. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 313 (91.52%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8.48%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 88 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 42 στο Ηράκλειο, 28 στα Χανιά, 12 στο Ρέθυμνο και 6 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έπεσαν" αισθητά οι νοσηλείες

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για συνοδούς ασθενών και μετακινήσεις εκτός νομού

Κορωνοϊός- ΕΟΔΥ: Κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται τα κρούσματα στα παιδιά 4-17 ετών

ESPA BANNER