Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Ζητούν να μπει τέλος στην υποβάθμιση του νοσοκομείου

capture.jpg

Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιείται σήμερα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου.

Με πρωτοστάτη το Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και τη στήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και άλλων τοπικών φορέων, πραγματοποιείται σημερα η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατείας της πολης.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου και θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι.

Με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση και υποστελέχωση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου έγινε γνωστό ότι οι υπηρεσίες του δήμου, θα παραμείνουν κλειστές από τις 11 :00 π.μ προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στην εκδήλωση αυτή.

Στηρίζουν ολοι

Τη στήριξη τους στη συγκέντρωση έχουν εκφράσει οι παρακάτω φορείς:
Δήμος Αγίου Νικολάου, Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λασιθίου, Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου,Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών ν. Λασιθίου, Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, Σύλλογος Εστίασης Διασκέδασης Αγ. Νικολάου, ΕΛΜΕ Λασιθίου, Επιμελητήριο Λασιθίου, ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Νικολάου, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νεάπολης, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας, Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου, Ένωση Γονέων Αγίου Νικολάου, Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Λασιθίου, Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Λασιθίου, Σωματειο Εργατοτεχνιτών Οικδόμων Αγ. Νικολάου, Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Λασιθίου, Πολιτιστική Ένωση Δήμου Αγ. Νικολάου, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέοι Νεάπολης, Σύλλογος Εργαζομένων Περ. Ενότητας Λασιθίου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου, Αγ. Νικολάου θα παραμείνουν κλειστές από τις 11 :00 π.μ  ως τις 3 το μεσημέρι και της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου από τις 12 έως τις 3.00.
Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 12 στην κεντρική πλατεία του Αγ. Νικολάου και έχει ως βασικό αίτημα την ενίσχυση του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με προσωπικό.

Ο Δήμαρχος

Την ίδια ώρα με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, επιβεβαιώνοντας τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή του Δήμου, σε καμία περίπτωση δεν έχει διάθεση πολιτικής διάστασης, ωστόσο, το νοσοκομείο - τόνισε- λειτουργεί έως σήμερα κατά κοινή ομολογία, εξαιτίας  της ανθρωπιάς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κατά συνέπεια -πρόσθεσε- η καταγραφή των ελλείψεων που υπάρχουν, η στελέχωση του νοσοκομείου, θα δώσει την δυνατότητα ν΄αποτελέσει το εν λόγω ίδρυμα βασικό παράγοντα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς και των ξένων επισκεπτών. Ο ίδιος κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν στην παραπάνω κινητοποίηση, ώστε να γίνουν γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα πάρκο... τσέπης στα χέρια των κατοίκων (Φώτο - βίντεο)

πάρκο 62 Μαρτύρων

Ένα ολοκαίνουριο … πάρκο “τσέπης”- όρος που υποδηλώνει τις σχετικά μικρές του διαστάσεις σε σύγκριση με άλλους ελεύθερους χώρους- θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου έως το τέλος του μήνα. Πρόκειται για το πάρκο της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, το οποίο κατασκευαστικά βρίσκεται στην τελική του φάση, με τις φυτεύσεις μόνο να είναι σε εκκρεμότητα έως την ερχόμενη Άνοιξη.

Το πάρκο απλώνεται σε μια έκταση 3,5 στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στις δυτικές συνοικίες των Καμινίων και των Δειλινών, με τη χωροθέτησή του να αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και να “κουμπώνει” με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως τα έργα στη λεωφόρο και μικρότερες παιδικές χαρές σε αυτές τις συνοικίες.

Επενδύουμε τόσο σε μεγάλους χώρους όπως το Πάρκο Γεωργιάδη και τα Ενετικά Τείχη, όσο και σε “πάρκα τσέπης” όπως αυτό της λεωφόρου 62 Μαρτύρων”, δηλώνει στο ekriti ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως “μικρό κόσμημα” το εν λόγω πάρκο για την περιοχή, η οποία έχει ανάγκη από ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

 

 

Εντός του πάρκου θα λειτουργεί παιδική χαρά, έχει οριοθετηθεί ένας ανοικτός αμφιθεατρικός χώρος για την φιλοξενία εκδηλώσεων, και άλλοι ελεύθεροι χώροι για ήπιο αθλητισμό. Παρά την επικλινή του μορφή, το πάρκο – όπως επιτάσσουν πλέον τα διεθνή standards- είναι προσβάσιμο για ΑμΕΑ.

Ο αρχικός του προϋπολογισμός του άγγιζε τα 1,3 εκ ευρώ και η χρηματοδότησή του καλύφτηκε από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 4.500 οι εμβολιασμοί στο νησί

ΗΠΑ: To Τwitter ανέστειλε τον λογαριασμό Ρεπουμπλικανής βουλευτή και οπαδού του QAnon