Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Μαθητές οι καλύτεροι ...βοηθοί του δημάρχου

dsc_0615.jpg

Το μάθημα  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Γ΄ Δημοτικού, αναφορικά με την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τον ρόλο του Δημάρχου, αποτέλεσε την αφορμή,  προκειμένου ν΄απαντηθούν ερωτήματα των μαθητών του Ε΄ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, που με την συνοδεία των δασκάλων τους, πραγματοποίησαν σήμερα (20/11) συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε Λασιθίου.

Οι μαθητές υπενθυμίζοντας τις ανάγκες του σχολείου τους και κάνοντας δεκάδες ερωτήσεις στον Δήμαρχο, αναφορικά : με το σχολείο φοίτησης του, το αγαπημένο του μάθημα, τα βιβλία που διαβάζει, τον ελέυθερο χρόνο του, άδραξαν την ευκαιρία και ζήτησαν να πληροφορηθούν για ζητήματα που σχετίζονται με την στέγαση του σχολείου τους, την δημιουργία νέων παιδικών χαρών, την φιλοξενία και σίτιση των αδέσποτων ζώων της πόλης, την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων στις γειτονιές καθώς και για την ενδεχόμενη δημιουργία ποδηλατοδρόμων μέσα στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, υπογραμμίζοντας ότι οι αυστηρότεροι κριτές, αλλά και καλύτεροι βοηθοί στο έργο που επιτελεί σήμερα η δημοτική αρχή, είναι οι νέοι άνθρωποι, αφού παραδίδουν μαθήματα ευαισθησίας, παιδείας και πολιτισμού, ενημέρωσε για όσα έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και για όσα έχουν σχεδιαστεί και πρόκειται να υλοποιηθούν για το συγκεκριμένο σχολείο αλλά και για την πόλη γενικότερα.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Μουσουράκη Σοφία και Σταυρουλάκη Βαλεντίνα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την Αγία Σοφία

 Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

 

Απερίφραστα καταδικάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, με ανακοίνωση που εξέδωσε και καλεί την κυβέρνηση και το πολιτικό προσωπικό της χώρας να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους , να αναδείξουν το διεθνές αυτό ζήτημα και να κινητοποιήσουν  την παγκόσμια κοινότητα

Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Η Αγιά Σοφιά, αποτελεί εκτός από το παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας, και μια αιώνια, μοναδικής αξίας παρακαταθήκη της ανθρωπότητας, και ένα εμβληματικό σύμβολο του πολιτισμού, χαρακτηρισμένο από το 1985 από την UNESCO ως οικουμενικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η πνευματική της ακτινοβολία υπερβαίνει πολιτικές σκοπιμότητες, έθνη και κράτη για να μπορεί να χρησιμοποιείται ως ένα πολιτικό εργαλείο πίεσης ή εσωτερικής κατανάλωσης. Ανήκει δε, σε όλη την ανθρωπότητα και αποτελεί σπουδαίο και ζωντανό κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η οποιαδήποτε-θρησκευτικού ή άλλου χαρακτήρα-παρέμβαση, όπως η πρόσφατη δικαστική απόφαση για την μετατροπή της σε ισλαμικό τέμενος-τζαμί για τη μουσουλμανική λατρεία, αντιτίθεται στον αναγνωρισμένο χαρακτήρα του χώρου αυτού ως μνημείου και αλλοιώνει την οικουμενικότητά του και τον πανανθρώπινο χαρακτήρα του. Η παγκόσμια κοινότητα, ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος οφείλει την προάσπιση και διαφύλαξη του χαρακτήρα του αυτού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καταδικάζει απερίφραστα την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε ισλαμικό τέμενος-τζαμί όπως και κάθε πράξη και παρέμβαση που αλλοιώνουν την φυσιογνωμία του μνημείου και καλεί την κυβέρνηση και το πολιτικό προσωπικό της χώρας να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους , να αναδείξουν το διεθνές αυτό ζήτημα και να κινητοποιήσουν την παγκόσμια κοινότητα.