Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Επίσκεψη του δημάρχου Ιεράπετρας στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου
Ιεράπετρα
 clock 21:44 | 24/07/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

 

Τον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αθερινόλακκου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Νίκο Μανακανάτα καθώς και με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Χατζηνικολάκη και τον Γραμματέα κ. Αντώνη Λουμπουνάκη της τοπικής διοικούσας επιτροπής του σταθμού.

Ο κ. Χατζηνικολάκης παρέδωσε στον Δήμαρχο επιστολή με αίτημα στήριξης της παραμονής του σταθμού και περαιτέρω εξέλιξής του, μετά την ανησυχία που προκάλεσε η άδικη απόρριψη από την ΡΑΕ της πρότασης για έλευση φυσικού αερίου στο σταθμό.

Ο κ. Καλαντζάκης εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στα αιτήματα των εργαζομένων τονίζοντας: «Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Αθερινόλακκου είναι ένας υπερσύγχρονος σταθμός με τεράστια συνεισφορά στις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης καθώς και στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.

Απασχολεί πάνω από 130 εργαζόμενους και έχει εδραιωθεί για την αξιοπιστία του στην κάλυψη πάγιων αλλά και εκτάκτων αναγκών.

Η μετάβαση του σταθμού σε φιλικότερη προς το περιβάλλον παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της ενεργειακής σταθερότητας της Κρήτης.

Επομένως, θα σταθούμε στο πλευρό της τοπικής διοικούσας επιτροπής του Αθερινόλακκου συνδιεκδικώντας την διέλευση φυσικού αερίου στο σταθμό προκειμένου να εξελιχθεί περαιτέρω η λειτουργία του και να αξιοποιηθεί η συμμετοχή του στο νέο ενεργειακό χάρτη της Κρήτης.»

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis