Κρήτη

Ηράκλειο

Ξενάγηση στον νυχτερινό ουρανό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

τηλεσκοπιο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, συμμετέχοντας στις "Ιστορίες της Νύχτας" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει εκδήλωση με τον τίτλο "Φως ανέσπερον", την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017. Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις ακόλουθες πράξεις:
α) Από τις 19:00 έως τις 20:00 θα γίνει θεματική ξενάγηση για το ευρύ κοινό με αντικείμενο του λύχνους ως εστίες φωτός, σε όλο το φάσμα των περιόδων της αρχαίας Κρήτης.
β) Από τις 20:00 έως τις 21:00 θα ακολουθήσει βιωματική εμπειρία χρήσης αντιγράφων επιλεγμένων τύπων λύχνων στον κήπο του Μουσείο. Οι λύχνοι, πλασμένοι από συντηρητή του Μουσείου, θα λειτουργήσουν σε πραγματικές συνθήκες και με προσομοίωση των υλικών και των πρακτικών για την επιτυχή τους χρήση.
γ) Τέλος, από τις 21:00 έως τις 23:00 μέλη της Αστρονομικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης θα ξεναγούν τους επισκέπτες στον νυχτερινό ουρανό με δύο τηλεσκόπια στον προαύλειο χώρο του Μουσείου.

φως ανεσπερον

φως ανεσπερον, by meropi

Είσοδος ελεύθερη.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία