Κρήτη

Ηράκλειο

Συνάντηση μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΔ και της Διοίκησης του ΕΚΗ

Συνάντηση μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΔ και της Διοίκησης του ΕΚΗ

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΔ του Πρόεδρου και της Γ. Γραμματέας του ΕΚΗ, συναδ. Στελίου Βοργιά και Μανουσάκη Ελένης με αφορμή το νέο νομοσχέδιο, που αναστέλλει την εισφορά αλληλεγγύης για το έτος 2021, ενώ αφαιρεί και το 3% από το συνολικό ποσοστό των 5,5 μονάδων που αποδίδεται στον ΟΑΕΔ, το οποίο αυτόματα στερεί σημαντικά κονδύλια που προορίζονταν για την ενίσχυση των ανέργων, θέτοντας ελλειμματικό τον προϋπολογισμό του παραπάνω οργανισμού. Τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι οι εποχές επιβάλλουν την ενίσχυση όχι την αποδυνάμωση του ΟΑΕΔ.

Ωστόσο όμως, η Διοίκηση του ΕΚΗ τόνισε ότι επιβάλετε να αλλάξει η πολιτική του ΟΑΕΔ, που μέχρι τώρα στηρίζει την ανεργία και όχι την απασχόληση. Συνδέοντας τον πρωτογενή με το δευτερογενή τομέα, στοχεύοντας σε μία σύγχρονη και βιώσιμη νέα δραστηριότητα των απασχολουμένων στην καλλιέργεια, στη συλλογή, στην εκτροφή, στη μεταποίηση και συσκευασία Αγροτικών και Κτηνοτροφικών προϊόντων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΑΕΔ Κρήτης και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, συμφώνησαν ότι με κοινές δράσεις θα προωθήσουν τις θέσεις αυτές προς το Υπουργείο Εργασίας, με σκοπό την αλλαγή της πολιτικής προς όφελος των ανέργων, των συνταξιούχων, των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ αλλά και εν γένει της Εθνικής Οικονομίας.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ενεργοποιήθηκε το "Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ" μετά τους αλλεπάλληλους σεισμούς

Πολιτική Προστασία

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται καθημερινά στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία στους πολίτες, ενώ κινητοποιεί τους αρμόδιους φορείς.

Ήδη, από την περασμένη Παρασκευή (23/7), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με έγγραφό της προς την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, ζήτησε να ενεργοποιηθεί το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», το οποίο καθορίζει τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από τους φορείς που εμπλέκονται με το ζήτημα.

Το Σχέδιο - μεταξύ άλλων - προβλέπει ελέγχους στατικότητας στα κτίρια της ευρύτερης περιοχής από κλιμάκια μηχανικών και ειδικών, αλλά και ενημέρωση των πολιτών για τους χώρους καταφυγής και συγκεντρώσεως. Επίσης, οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Μινώα Πεδιάδας) θα πρέπει να έχουν σε άμεση διαθεσιμότητα τα μηχανήματα και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται γι αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Λεονταράκη, ο οποίος μίλησε στο ekriti.gr, υπάρχουν συνεχείς επαφές της Περιφέρειας Κρήτης με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλεπει το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»:

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Όλα τα παραπάνω, αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο και θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο 31 Ιουλίου στις 11 το πρωί, στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έχει κληθεί να παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας κ. Ευθύμιος Λέκκας

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαζάχος στο Ράδιο Κρήτη: Δεν αποκλείεται μεγαλύτερος σεισμός - Κίνδυνος τα παλιά σπίτια

Ζημιές σε χωριά του Ηρακλείου μετά τον σεισμό (φωτογραφίες)

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Καμία σχέση οι σεισμοί, με τα έργα στο αεροδρόμιο Καστελίου