Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου - Συνάντηση με Περιφερειάρχη

Δόμνα Μιχαηλίδου Σταυρος Αρναουτάκης

Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου (σήμερα και αύριο) Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ´Αρωγή» που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλειου με διοργανωτή το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην συνάντησή του με την κα Μιχαηλίδου στην Περιφέρεια παρόντων του Βουλευτή Μάξιμου Σενετάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας -κοινωνικής Πρόνοιας Λάμπρου Βαμβακά, αφού καλωσόρισε την Υφυπουργό, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Περιφέρεια Κρήτης και έγινε συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης. Παράλληλα υπήρξε συζήτηση και για τις νέες προβλέψεις που υπάρχουν και τη συνέχιση χρηματοδότησης κοινωνικών προγραμμάτων από το νέο ΕΣΠΑ, των οποίων η συνεισφορά στην κοινωνική πολιτική είναι σημαντική. 

Από τη συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.
Από τη συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε δήλωση του για την συνάντηση ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ανέφερε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη της Υπουργού στην Κρήτη. Μέσα από το Κοινωνικό Ταμείο θα διατεθούν σημαντικοί πόροι σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ήδη έχουμε κάνει τις πρώτες συζητήσεις. Μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και θέλω να ευχαριστήσω την κα Μιχαηλίδου για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα»

Η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου από την πλευρά της ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την διαρκή και αποτελεσματική -όπως είπε-συνεργασία, επισημαίνοντας πως υπήρξε συζήτηση για την πορεία των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την τρέχουσα αλλά και τη νέα περίοδο. Συγκεκριμένα η Υφυπουργός δήλωσε: «Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της κατανομής των πόρων. Ερχόμαστε με κοινωνικές δαπάνες ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Συνεχίζουμε δομές και δράσεις της προηγούμενης περιόδου: Τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, τις δομές όπως τα κέντρα Κοινότητας και τα ΚΗΦΗ για τους ηλικιωμένους. Αλλά ξεκινάμε και με νέες πρωτοβουλίες. Ο προσωπικός βοηθός τον οποίον εντάσσουμε μέσα στην επόμενη περίοδο και τις κοινωνικές δράσεις των περιφερειακών προγραμμάτων. Όπως πάντα η Κρήτη πρωτοστατεί και θα είναι στα πιλοτικά προγράμματα τα οποία έρχονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: Ξεκινά η διαδικασία διαδοχής - Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος

Κρήτη: Έρχονται κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε παραλία και αιγιαλό

Περιφέρεια Κρήτης: Συνάντηση Αρναουτάκη με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων

 

Κρήτη

Ηράκλειο

ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου: Οδηγίες για όσους ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές

ΚΙΝΑΛ

Οδηγίες για τον τρόπο που θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της:

Η εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου επιθυμούμε να αποτελέσει αφετηρία για την ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, ώστε να καταστεί ξανά κυρίαρχη πολιτική δύναμη και να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην πολιτική ζωή του τόπου.

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος και σε όσους δημοκρατικούς πολίτες επιθυμούν με τη συμμετοχή τους να συμβάλλουν στην επιτυχία του επιχειρήματος.

Μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε από τα 46 Εκλογικά Τμήματα επιθυμούν και θα λειτουργήσουν στον Νομό Ηρακλείου.

Σημειώνουμε ότι:

1.- Οι εκλογές θα γίνουν από τις 7:00 έως την 19:00 ώρα της 5/12/2021 με εφορευτικές επιτροπές, που έχουν οριστεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Συντονισμού (Ν.Ε.Σ.), και είναι τουλάχιστον 3μελείς διευρυνόμενες από έναν (1) εκπρόσωπο κάθε υποψηφίου.

Συντονιστής της εκλογικής διαδικασίας στον χώρο του εκλογικού κέντρου είναι ο Υπεύθυνος {Υ.Ε.Κ.} που έχει οριστεί από την Ν.Ε.Σ.

2.- Στις εκλογές ψηφίζουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο ,είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή όσοι εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας. Για την ταυτοποίησή του ψηφοφόρου είναι απαραίτητο να προσκομίσει είτε το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας, είτε το διαβατήριο του είτε το δίπλωμα οδήγησης {φωτοτυπίες των ανωτέρω ή άλλου είδους έγγραφα δεν γίνονται δεκτά}.

Όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει υπεύθυνα ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής , με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού μας , μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών και κατά συνέπεια συμμετέχουν στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου Πρόεδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Για την ταυτοπροσωπία τους απαιτείται υποχρεωτικά , για όσους είναι 16 ετών η ταυτότητα τους και να καταθέσουν στην Ε.Ε. εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ, για τους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ταυτότητα ή διαβατήριο και να καταθέσουν στην Ε.Ε. εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ και για τους αλλοδαπούς, διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, και να καταθέσουν στην Ε.Ε. εκτυπωμένο πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ.

3.- Όλοι οι ψηφοφόροι ανεξάρτητα εάν είναι μέλη/φίλοι ή εγγράφονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας , καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (την 5η Δεκεμβρίου μόνο) το οποίο εισπράττεται από το Γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής

4.- Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα (1) ενιαίο και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά και σταυρώνεται έως ένας υποψήφιος. Οι υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι οι εξής έξι (6) με αλφαβητική σειρά: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης.

Ως «Λευκά» χαρακτηρίζονται τα ψηφοδέλτια που δεν θα φέρουν σταυρό ή οποιαδήποτε σημείωση.

Ως «Άκυρα» θα χαρακτηρίζονται τα ψηφοδέλτια με περισσότερους από έναν σταυρούς ή/και όσα θα φέρουν οποιαδήποτε σημείωση.

5.-Τα θέματα που ανακύπτουν από έγγραφες ενστάσεις υποψηφίων ή μελών επιλύονται από το αμέσως επόμενο από τα ανωτέρω συλλογικά όργανα της εκλογικής διαδικασίας (κατά σειρά Εφορευτική Επιτροπή – Ν.Ε.Σ – Π.Ε.Σ – ΕΔΕΚΑΠ). Σε περίπτωση μη αποδοχής απόφασης επί της ένστασης, από οποιοδήποτε μέλος των ανωτέρω οργάνων, τελικός αποδέκτης είναι η ΕΔΕΚΑΠ, που αποφασίζει τελεσίδικα.

6.- Εφόσον δεν αναδειχθεί πρόεδρος κατά την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου 2021, θα επαναληφθεί η διαδικασία σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι θα έχουν ήδη ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών (5/12/2021), με βάση το σχετικό μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

7.- Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών στους ανωτέρω θα γίνεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και ο ίδιος θα επιδεικνύει το δικό του στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για να λάμψει ο ήλιος της ελπίδας και της δικαιοσύνης.

Για να βρεις προοδευτική διέξοδο.

Την Κυριακή 5 Δεκέμβρη δίνουμε #ραντεβού με την Αλλαγή!

Ψηφίζουμε για τον νέο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής & ΠΑΣΟΚ.

ESPA BANNER