Κρήτη

Ηράκλειο

Στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου το ράλι σπριντ Μάλια - Κράσι

ράλλυ

Το αθλητικό σωματείο Α.Ο.Κρήτης διοργανώνει αγώνα ράλλυ σπριντ στη δημοφιλή ειδική διαδρομή Μάλια–Κράσι το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου 2016.
Η ειδική διαδρομή που κατά καιρούς έχει συμπεριληφθεί στο Ράλλυ Κρήτης έχει μήκος 9,5 χιλιομέτρων και θα διεξαχθεί τρεις φορές. Το πρώτο τμήμα της χαρακτηρίζεται από αλλεπάλληλα γρήγορα “S” , ενώ στη συνέχεια ανηφορίζει και στο δεύτερο μισό της υπάρχουν αρκετά σημεία που προσφέρουν πανοραμική θέα στους θεατές.
Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει από τα Μάλια το πρωί της Κυριακής στις 11 ακριβώς και 15 λεπτά αργότερα θα πάρει «Go» από την εκκίνηση της ειδικής. Θα ακολουθήσει ανασυγκρότηση και service park και στις 12:50 θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος του αγώνα.
Τα πληρώματα θα οδηγηθούν και πάλι σε ανασυγκρότηση και service park και στις 14:25 θα διεξαχθεί για τρίτη και τελευταία φορά η ειδική διαδρομή του αγώνα. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στα Μάλια στις 15:05.
Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 82 χιλιόμετρα από τα οποία τα 28,5 είναι καθαρά αγωνιστικά. Αναμένονται συμμετοχές από όλη την Κρήτη μιας και το ράλλυ σπριντ Μάλια-Κράσι θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε πριν το Ράλλυ Κρήτης που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο. 
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας γίνεται μετά από έγκριση της Αστυνομίας, της ΕΠΑ – ΟΜΑΕ και με την υποστήριξη της ANEK – Blue Star Ferries.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα