Κρήτη

Ηράκλειο

Σεισμός - Ηράκλειο: Αντιπροσωπία της ΠΕΔ Κρήτης και της ΚΕΔΕ στο Αρκαλοχώρι

πεδ κρητης αρκαλοχωρι

Τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης, μαζί με τον εκπρόσωπο και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας
της ΚΕΔΕ κ. Βλάσση Σιώμο
με σκοπό να ενημερωθούν άμεσα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αλλά και για να εκφράσουν με την παρουσία τους την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Κουράκης επισκέφθηκε το Συντονιστικό Κέντρο που έχει δημιουργηθεί στο Αρκαλοχώρι, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, τον καθηγητή Αντισεισμικής Τεχνολογίας κ. Παν. Καρύδη και τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος κ. Μαν. Φραγκάκη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Συντονιστικό Κέντρο έφθασαν εκεί ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιωργ. Καραγιάννης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτ. Αυγενάκης, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, με τους οποίους επίσης συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις.

Ο Γιάννης Κουράκης μνε τον Χρήστο Στυλιανίδη.
Ο Γιάννης Κουράκης μνε τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο κ. Κουράκης ενημέρωσε, τον κ. Στυλιανίδη, για τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει ήδη διατυπώσει η ΠΕΔ Κρήτης, σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Παράλληλα τους διαβεβαίωσε ότι η Αυτοδιοίκηση της Κρήτης είναι έτοιμη νaανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις.

Αμέσως μετά τις επαφές που είχε στο Αρκαλοχώρι, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκπροσωπώντας την ΠΕΔ Κρήτης , με την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, επισκέφθηκαν σήμερα την περιοχή του Αρκαλοχωρίου που έπληξε βάναυσα ο Εγκέλαδος. Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και διαβεβαίωσαν τους συνομιλητές , ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις που της αναλογούν.

Εξέφρασα την ελπίδα, ότι η πολιτεία θα κινηθεί με τρόπο αποτελεσματικό και χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να αρχίσει αμέσως το δύσκολο έργο έμπρακτης συμπαράστασης προς τους πληγέντες συμπολίτες μας, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών της περιοχής του Αρκαλοχωρίου.
Αυτό που επισημαίνουμε σήμερα είναι ότι δεν θα πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα. Όλοι οφείλουν να κινηθούν άμεσα, συντονισμένα και αποφασιστικά, ξεπερνώντας όλες τις ανασταλτικές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ώστε οι πληγέντες να βεβαιωθούν ότι το κράτος βρίσκεται δίπλα τους, όχι μόνο στα λόγια, αλλά με έργα, δράσεις και σωστο προγραμματισμό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σεισμός - Ηράκλειο: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Χουδέτσι (φώτο/βίντεο)

Ηράκλειο - σεισμός: Έλεγχοι στο λιμάνι από ειδικά κλιμάκια

Σεισμός - Ηράκλειο: Έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: Το ΚΕΚ Επιμελητηρίου παραχωρεί αίθουσες για τη στέγαση μαθητών

Σχολική τάξη

Την παραχώρηση έξι αιθουσών για τις προσωρινές ανάγκες φοίτησης των μαθητών του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα κατά την έκτακτη συνεδρίασή της η Διοικητική Επιτροπή του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Κύριο μέλημα για τη Διοίκηση του ΚΕΚ είναι να διασφαλιστεί από τον Δήμο Ηρακλείου ότι θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών με μια σειρά μέτρων, ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά. Παράλληλα επιζητεί να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία  του ΚΕΚ κατά τις πρωινές ώρες, με την επιστροφή προς χρήση από το ΚΕΚ, των αιθουσών που έχει παραχωρήσει στο ΕΠΑΛ και παραμένουν αναξιοποίητες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του.

Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του ΚΕΚ ουδέποτε αρνήθηκε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση των αιθουσών, αντίθετα έθεσε το θέμα αμέσως σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και καλεί τον Δήμο να συνυπογράψει μνημόνιο συνεργασίας  που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και των Σχολείων και του ΚΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σεισμός: Το 7ο Δημοτικό της ...διασποράς - Σε άλλα σχολεία τα παιδιά

Βαρδάκης - σεισμός: Άμεσα λύση το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών

Ανώγεια - σεισμός: Αναστολή λειτουργίας στο Γυμνάσιο - Λύκειο μετά την αυτοψία

 

ESPA BANNER