Κρήτη

Ηράκλειο

Πασπάτης σε Κουράκη: Εμείς θα εφαρμόσουμε το νόμο

loggia.jpg

Απάντηση στην επίθεση του τέως Δημάρχου Γιάννη Κουράκη, με αφορμή την αύξηση των δημοτικών τελών, έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη.

Ο κ. Πασπάτης υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή κινείται με βάση τη νομιμότητα και εφαρμόζει το νόμο, ακόμα και αν διαφωνεί με αυτόν, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν πρόκειται να πάρει πολιτικό κόστος, μόνο και μόνο για να γίνει αρεστή.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου αναφορικά με την αύξηση των τελών είπε ότι ουσιαστικά πρόκειται για μία αύξηση της τάξης των 7 ευρώ το χρόνο για ένα σπίτι 100 τ.μ. ενώ παραδέχθηκε μεγάλη αύξηση για τις επιχειρήσεις μέχρι 1.000 τ.μ. στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, για την οποία διαφωνεί, ωστόσο υπάρχει αγωγή σε βάρος του Δήμου και δεν γίνεται διαφορετικά.

"Αυτό που διαφοροποιεί τη δημοτική αρχή Λαμπρινού από τις άλλες, είναι ότι οι δημότες έχουν αντιληφθεί ότι τα οικονομικά του δήμου έχουν διαφάνεια και υπάρχει ένα νοικοκύρεμα. Δίνουμε βάση στην καθημερινότητα του πολίτη, ο οποίος δεν περιμένει από εμάς τεράστια έργα που ουδείς μπορεί να διασφαλίσει τη λειτουργία τους", σημείωσε αφήνοντας αιχμές για το Πολιτιστικό Κέντρο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER