Κρήτη

Ηράκλειο

Καταπέλτης ο Γιάννης Κουράκης για την αύξηση των δημοτικών τελών

Γιαννης Κουρακης

Σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής, εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου κι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Κουράκης ο οποίος χαρακτήρισε υπερβολικά μεγάλες τις αυξήσεις των τελών στο Δήμο Ηρακλείου, που θίγουν, όπως είπε, τα λαϊκά στρώματα. Ο κ. Κουράκης ξεκαθάρισε, από την αρχή, ότι εάν δεν αποσυρθεί το θέμα των αυξήσεων, τότε θα αποχωρούσε από τη συνεδρίαση, πράγμα που έγινε αφού ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν υπήρχε τέτοιο θέμα.

Ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, συνέχισε την επίθεση και σήμερα κατά την πρώτη του δημόσια παρέμβαση στο «Ράδιο Κρήτη» και τον Μανώλη Αργυράκη, μετά τις δημοτικές εκλογές. Ο ίδιος έκανε λόγο για άδικο και απαράδεκτο μέτρο ενώ αναρωτήθηκε που είναι το κοινωνικό αποτύπωμα της δημοτικής αρχής την οποία κατηγόρησε ότι προεκλογικά είπε ψέματα. «Οφείλουμε στην κοινωνία και αυτό δεν το είδαμε από τη δημοτική αρχή. Δεν υπήρξε καμία συνέχεια στο Δήμο. Δεν υπήρξε σε κανέναν τομέα ολοκληρωμένος σχεδιασμός, είπαν πολλά και δεν έγινε τίποτα. Αντ’ αυτού, βλέπουμε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη κατά 10%», σημείωσε ο Γ. Κουράκης και συνέχισε λέγοντας ότι η παράταξή του έδωσε χρόνο στη δημοτική αρχή, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην υπηρετήσει το ρόλο για τον οποίο ο λαός τον επέλεξε, δηλαδή της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο Γιάννης Κουράκης δεσμεύτηκε να πει περισσότερα το επόμενο διάστημα ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από τα κοινά. «Όσοι είπαν ότι θα αφήσω το πόστο μου, δεν ήξεραν καλά τον Γιάννη Κουράκη. Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες μου. Ο λαός αποφάσισε να είμαι στην αντιπολίτευση και θα εξαντλήσω το χρόνο μου».

Ο Γιάννης Κουράκης στο Ράδιο Κρήτη για την αύξηση των δημοτικών τελών, by ekriti newsportal

Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου
Ένταση και αποχωρήσεις χαρακτήρισαν τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, με αφορμή το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών. Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και των «Ενεργών Πολιτών» εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της στο θέμα.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, μετά την αποχώρηση των δυο παρατάξεων, επανέλαβε ότι το Ηράκλειο είναι από τις πόλεις με τα φθηνότερα τέλη αναφέροντας τα παραδείγματα της Αθήνας, της Λάρισας αλλά και των Χανίων με πολύ ακριβότερα τέλη ενώ μίλησε για αύξηση, κατά 7 ευρώ το χρόνο, στα 100 τετραγωνικά μέτρα.
Η εισήγηση για αύξηση των τελών υπερψηφίστηκε τελικά από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, ενώ αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις "Λαϊκή Συσπείρωση" και "Άμεση Δημοκρατία" που παρέμειναν στη συνεδρίαση.

Κρήτη

Λασίθι

Αγιος Νικόλαος: Yπεγράφη σύμβαση για την προμήθεια και διενέργεια νέων rapid test

ζερβος- συμβαση

Υπεγράφη, σήμερα (22/04) από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό και την εκπρόσωπο του διαγνωστικού κέντρου “Υγεία Λασιθίου” κ. Μαραβελλάκη Μαρία η νέα σύμβαση προμήθειας και διενέργειας rapid (γρήγορων) τεστ ανίχνευσης για τον Sars- cov2.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος «Παραμένοντας πιστοί στην δέσμευσή μας, ως Δήμος Αγίου Νικολάου να συνδράμουμε ενεργά το έργο του ΕΟΔΥ και να συμβάλουμε τα μέγιστα στην πρόληψη του κορωνοιού, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης των 1700 τεστ του περασμένου έτους, πραγματοποιούμε την παρούσα, με σκοπό, τόσο τον προληπτικό έλεγχο των φοιτητών μας, που επιστρέφουν για Πάσχα, όσο και για επιδημιολογικούς λόγους σε επαγγελματικές ομάδες που θα μας υποδειχθούν από τους αρμόδιους.»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου ξεκίνησε να πραγματοποιεί rapid τεστ τον περασμένο Νοέμβριο, πριν ακόμα τεθεί σε εφαρμογή η πλατφόρμα testing.gov.gr για τον γενικό πληθυσμό και η πλατφόρμα edu.testing.gov.gr για τους εκπαιδευτικούς, πραγματοποιώντας ελέγχους εστιασμένους τόσο στους εργαζόμενους του Δήμου και των οργανισμών του, όσο στην εκπαιδευτική κοινότητα (πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση), στους φοιτητές κι εργαζόμενους που προσήλθαν στην περιοχή τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τεστ εστιασμένα σε επαγγελματικές ομάδες που λειτουργούσαν παρά το lockdown όπως οι εργαζόμενοι της ειδικής εκπαίδευσης, οι οικονομικά μετανάστες που προσέρχονταν από άλλες περιοχές, εργαζόμενοι του λιανεμπορίου, του κατασκευαστικού κλάδου κ.α, ενώ τα τελευταία τεστ χρησιμοποιήθηκαν προς όφελος των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας ΑΟΑΝ & ΑΕΝ, για την συμμετοχή τους, στους αγώνες, όπως προβλέπεται από την αντίστοιχη νομοθεσία.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της προηγούμενης σύμβασης, στις 20/03/2021 πραγματοποιήθηκε πρόσκληση σε κάθε ιδιώτη ιατρό ή εταιρεία ή διαγνωστικό εργαστήριο, που διαθέτει πιστοποίηση για διεξαγωγή rapid τεστ και την καταγραφή τους στην πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας, ώστε, να καταθέσει προσφορά για ανάληψη υποχρέωσης διεξαγωγής rapid test σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Κατατέθηκαν τρεις προσφορές εκ των οποίων μία δεν είχε ισχύ δεδομένου του ότι δεν είχε κατατεθεί από ιατρό ή επαγγελματία υγείας, η άλλη δεν μπορούσε να προχωρήσει άμεσα λόγω υποχρεώσεων του αναδόχου. Η πρόταση της κ. Μαραβελλάκη πληρούσε όλες τις προδιαγραφές που ζητούνταν από την τεχνική μελέτη του Δήμου.

Όπως δήλωσε η εντεταλμένη σε θέματα υγείας και συντονίστρια covid19 για τον Δήμο Αγίου Νικολάου κ. Φανουράκη Ευαγγελία «Είναι μεγάλη χαρά που μπορούμε να ξεκινήσουμε τόσο άμεσα τον νέο κύκλο των rapid test καλωσορίζοντας με ασφάλεια τους φοιτητές μας αλλά και τους εργαζόμενους που θα προσέλθουν αυτές τις ημέρες στον Δήμο μας. Είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου που υπερβαίνουν εαυτό ώστε οι διαδικασίες να πραγματοποιηθούν ταχύτατα παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους και τον μεγάλο φόρτο εργασίας τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην προστασία της δημόσιας υγείας. Κλείνουμε σήμερα έναν κατά την ταπεινή μου γνώμη, επιτυχημένο κύκλο εργασιών που συνέβαλλε στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού στην περιοχή μας, το προηγούμενο διάστημα, κι ευχαριστώ τον γιατρό κ. Νίκο Στεφανάκη για την συνεργασία και ιδιαίτερα την κ. Ιωάννα Βομβαρδά, υπάλληλο του ΟΚΥΔΑΝ που εθελοντικά συνέβαλε σε αυτό το έργο χωρίς να υπολογίζει χρόνο ή κόπο. Ταυτόχρονα ανοίγει ένας νέος κύκλος, εξίσου εστιασμένος στην πρόληψη, οργανωμένος ολιστικά στον χώρο πλέον της Υγείας Λασιθίου με την συνδρομή δυο εξαιρετικών ιατρών.»

Όπως γνωστοποιεί ο Δήμος Αγίου Νικολάου : καλούνται όλοι οι φοιτητές ή εργαζόμενοι που προσέρχονται στο Δήμο κι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν rapid test, να τηλεφωνήσουν στο 2841340109 στην κ. Ραχήλ Παπαδοπούλου, για να ενημερωθούν για την ημέρα και ώρα των ραντεβού.

Να σημειώσουμε, ότι τα τεστ ταχείας ανίχνευσης, όπως και όλα τα τεστ είναι ένα σημαντικό επιδημιολογικό εργαλείο περιορισμού της πανδημίας μέσω της ανίχνευσης των ασυμπτωματικών φορέων, όμως δεν αποτελεί πανάκεια. Ο βασικός τρόπος προφύλαξης είναι η τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός. Σε περίπτωση που νιώθετε οποιοδήποτε σύμπτωμα συμβατό με τη νόσο, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στον θεράποντα ιατρό σας.

ειδησεις σημερα 

Χανιά: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Γέφυρας Μπέλεϋ

Εκπαιδευτικοί Ηρακλείου: Τρόφιμα σε κοινωνικά παντοπωλεία για τη στήριξη οικογενειών