Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Οι Δήμαρχοι του νομού Ηρακλείου συζητούν για το προσφυγικό σε έκτακτη συνεδρίαση

προσφυγες
 clock 12:13 | 17/08/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε η επίσκεψη Μουζάλα στο Ηράκλειο και τα όσα ανακοινώθηκαν για τη φιλοξενία προσφύγων, πραγματοποιείται σήμερα στη Λότζια συνάντηση όλων των Δημάρχων του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι θα συζητήσουν το φλέγον θέμα. Ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός θα ενημερώσει τους συναδέλφους του για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση των 4 δημάρχων με τον Υπουργό, καθώς, οι προτάσεις για χώρους φιλοξενίας πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.
Θα ακολουθήσει, πιθανότατα την Παρασκευή, η συνάντηση όλων των Δημάρχων του νησιού για το θέμα. 
Η "κλειστή" συνάντηση που είχε ο κ. Μουζάλας με τους τέσσερις δημάρχους των πρωτευουσών του νησιού, παρουσία του Περιφερειάρχη, προκάλεσε αγανάκτηση, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά όλο το νησί. Την ίδια ώρα οι δήμαρχοι θέτουν φλέγοντα ερωτήματα σχετικά με τις υποδομές, το οικονομικό, αλλά και την ενδεχόμενη ζημιά που ίσως προκαλέσει η φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών και στην Κρήτη, όπως έγινε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Υπενθυμίζουμε ότι βάσει των όσων είπε ο Υπουργός, θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη 2.000 πρόσφυγες. οι οποίοι θα έρθουν τον Νοέμβριο. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis