Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Δήμος Φαιστού μοίρασε κηπευτικά σε οικογένειες στο Ζαρό

Δήμος Φαιστού.

Σε μία ακόμα πράξη προσφοράς προς ανθρώπους που έχουν ανάγκη προχώρησε ο Δήμος Φαιστού. Αυτή τη φορά, η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε προσφορά κηπευτικών στη Δημοτική Ενότητα Ζαρού, τα οποία και προσέφεραν η αποθήκη κηπευτικών Γουναλάκης – Μιχελακάκης σε συνεργασία με τους παραγωγούς της Τοπικής Κοινότητας Αντισκαρίου.

Η διαδικασία οργανώθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ζαρού Ανδρέα Πωλιουδάκη σε συνεργασία με τον πρόεδρο Ζαρού Γιώργο Γιατρομανωλάκη, τον πρόεδρο Βοριζίων Στέλιο Φραγκιαδάκη και την υποστήριξη υπαλλήλων από τη Δημοτική Ενότητα Ζαρού.

Κατά τη διάρκεια της δράσης μοιράστηκε σε οικογένειες της Δημοτικής Ενότητας Ζαρού, πάνω από ένας τόνος κηπευτικών. Η δράση εντάσσεται στις γενικότερες δράσεις προσφοράς που υλοποιεί ο Δήμος Φαιστού προκειμένου να στηρίξει οικογένειες και ανθρώπους του Δήμου, αλλά και να συμβάλει με πράξεις ανθρωπιάς στην ανάσχεση του γενικότερου αρνητικού κλίματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Δήμος Φαιστού "φόρεσε" τα γιορτινά του ενόψει Χριστουγέννων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Έσωσαν τα κουτάβια που οι ασυνείδητοι πέταξαν στα σκουπίδια!

Κρήτη

Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη: Οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν

εμβόλιο κορωνοϊού

Οι πολίτες, όλων των ηλικιών, θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο επιθυμούν να κάνουν, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη.

Αυτή η λύση προκρίνεται από το Υπουργείο Υγείας ώστε να αμβλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από τον θόρυβο γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca και την εύλογη ανησυχία των πολιτών.

Μέχρι στιγμής στην Κρητη, είπε η κα Μπορμπουδάκη, έχουν γίνει πολλές ακυρώσεις ραντεβού, για το συγκεκριμένο εμβόλιο, σε ποσοστό που φτάνει το 15%, προσθέτοντας ωστόσο; ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές όπως πιστοποιούν εγχώριοι και διεθνείς οργανισμοί και επιστήμονες.

Στην Κρήτη μέχρι σήμερα έχουν γίνει 144.551 εμβολιασμοί. 102.391 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και 42.160 με τη δεύτερη δόση. Το ποσοστό θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν υπήρχαν περισσότερα εμβόλια, τόνισε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, αλλά ευελπιστεί ότι το επόμενο διάστημα με την άφιξη στη χώρα μας περισσότερων δόσεων του εμβολίου της Pfizer, το κενό θα καλυφθεί και ότι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και της Κρήτης, θα έχει εμβολιαστεί.

Ταυτόχρονα είπε, θα αναπτυχθούν και άλλες εμβολιαστικές γραμμές, αφού ανοίγει η πλατφόρμα και για τις ηλικίες από 50 έως 59 ετών και από τον Μάιο για μικρότερες ηλικίες.

"Δεν υπάρχει πρόβλημα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου"

Αναφορικά με τις ανησυχίες για την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και η ΜΕΘ Covid, η κ Μπορμπουδάκη καθησύχασε, λέγοντας: "Δεν θα αφήσουμε χωρίς γιατρούς τις ΜΕΘ". 

Οι ανησυχίες αυτές προέχονται από το ενδεχόμενο δύο από τους τρεις γιατρούς που υπηρετούν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, να ζητήσουν μετάθεση. Η κ Μπορμπουδάκη διαβεβαίωσε ότι οι θέσεις θα καλυφθούν αν και κανονικά στο οργανόγραμμα προβλέπονται 6 θέσεις γιατρών ΜΕΘ.

Ακούστε τη συνέντευξη της Λένας Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε ποια σχολεία βρέθηκαν κρούσματα

Κορωνοϊός: Νέα πρόστιμα σε πολίτες της Κρήτης

Έκδοση συντάξεων από λογιστές και δικηγόρους