Κρήτη

Ηράκλειο

Νυχτερινή περιήγηση στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

ιστορικο μουσειο κρητης

Στην παράδοση των Late Night Museums -Μουσεία ανοιχτά για το κοινό και τις νυχτερινές ώρες- και μόλις μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους φίλους για μια νυχτερινή περιήγηση στις Συλλογές του την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20.00΄.

Κατά την περιήγησή τους στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, οι επισκέπτες του ΙΜΚ θα συναντούν μικρές μουσικές εστίες σε όλα τα επίπεδα. Μελωδίες που ανταποκρίνονται στο ύφος της βραδιάς και την ιδιαιτερότητα της κάθε εκθεσιακής ενότητας θα παίζουν οι καλλιτέχνες Γιώργος Ζαχαριουδάκης (παραδοσιακά πνευστά, λύρα), Μιχάλης Λαμπράκης (σαξόφωνο), Κατερίνα Ψαρουδάκη (βιολί) και Αθηνά Κουμάνταρου (άρπα).

Την ξεχωριστή αυτή βραδιά το επιστημονικό προσωπικό του ΙΜΚ θα γιορτάσει μαζί με τους επισκέπτες προσφέροντας ολιγόλεπτες ξεναγήσεις (flash tours) σε hotspots των Συλλογών του Μουσείου.

Το bar του Μουσείου (1ο επίπεδο) θα προσθέσει τη δική του νότα στην ξεχωριστή ατμόσφαιρα με κανελάδα και χριστουγεννιάτικα cocktails που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον mixologist-bar tender Δημήτρη Βαβουρανάκη.

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις δύο νέες εκθέσεις του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, Οι Εικόνες της Συλλογής Ζαχαρία Πορταλάκη, 15ος-20ός αιώνας. Δωρεά Ζαχαρία Πορταλάκη (μόνιμη έκθεση) και Θεότητα, (α)συνέχεια. Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Πορταλάκη (περιοδική έκθεση).

Στο Πωλητήριο του Μουσείου, το οποίο θα είναι ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, θα βρείτε χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, γούρια για το 2016 και μικρά δώρα για την εορταστική περίοδο.

Είσοδος: 5 ευρώ
Διάρκεια: 20.00΄-23.00΄

Κρήτη

Κρήτη: Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι - "Έπεσαν" πρόστιμα

έλεγχοι ΕΛΑΣ

Συνεχίστηκαν και το περασμένο 24ωρο οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη, φτάνοντας τους 3.458, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και βεβαιώθηκαν 77 πρόστιμα

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 64 πρόστιμα, εκ των οποίων 4 στα Χανιά, 6 στο Ρέθυμνο, 41 στο Ηράκλειο, 6 στο Λασίθι και 7 επί του ΒΟΑΚ.

Για μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 13 πρόστιμα, εκ των οποίων, 4 στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο, 6 στο Ηράκλειο και 1 στο Λασίθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεσπά η μητέρα της άτυχης Κορίνας που "χάθηκε" στη Γαύδο

Κρήτη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής

Κρήτη: Ο ιατροδικαστής για την απίστευτη τραγωδία με το ζευγάρι