Κρήτη

Ηράκλειο

Μ. Κεφαλογιάννης: Ο Κων/νος Μητσοτάκης υπήρξε πάνω από όλα, Κρητικός

μανώλης κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καλωσορίζουμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στην πατρίδα του την Κρήτη. Με τη συνεχή του παρουσία στο Νησί μας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει το προσωπικό του ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Κρήτης και την αγωνία του για την επίλυσή τους.
Αλλά η επίσκεψή αυτή έχει και έντονο το προσωπικό συναίσθημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τιμήσει με την παρουσία του την τελετή ονοματοδοσίας της δυτικής περιμετρικής οδού (από το Παγκρήτιο στάδιο προς την Αμμουδάρα) σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» μετά από απόφαση του Δήμου Μαλεβιζίου.

μανώλης κεφαλογιάννης

μανώλης κεφαλογιάννης, by renas

( Μανώλης Κεφαλογιάννης με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη)

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και το Δημοτικό του Συμβούλιο για αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία τιμής και μνήμης της προσφοράς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Κρήτη και στην Ελλάδα.
 
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε πάνω από όλα Κρητικός. Αλλά και μία εμβληματική πολιτική προσωπικότητα που σφράγισε με την πορεία του, από όλες τις υψηλές θέσεις ευθύνης που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός, ανεξίτηλα το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.
Οι, εδώ και καιρό, ανειλημμένες υποχρεώσεις μου σε αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν μου επιτρέπουν δυστυχώς να είμαι κοντά σας.»

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας