Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Οι θυελλώδεις άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία

ΠΝΟ

Η κακοκαιρία, προκαλεί για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από και προς την Κρήτη.

Τα 9 μποφόρ που πνέουν στα πελάγη, προκάλεσαν νέο απαγορευτικό απόπλου το οποίο ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα.

Όπως έγραψε το ekriti, νωρίς το πρωί το πλοίο "Blue Horizon", με 428 επιβάτες, προσέκρουσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω του έντονου κυματισμού, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Επίσης δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του "Φαιστός Παλάς" από Ηράκλειο για Σούδα, και οι επιβάτες προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας οδικώς στα Χανιά..

Κρήτη

Χανιά

Λήψη μέτρων για την προστασία και διαχείριση του Ελαφονησίου

ελαφονησι

Στη λήψη μέτρων για την προστασία και διαχείριση της περιοχής του Ελαφονησίου προχωρούν οι συμμετέχοντες στον Φορέα Διαχείρισης της περιοχής. Τα μέτρα εξειδικεύθηκαν σήμερα κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης και όπως ανακοινώθηκε συμφωνήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία τοποθέτησης της μπάρας στην είσοδο της περιοχής πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

Να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης χωρητικότητας κάτω των 200 θέσεων για τους οποίους δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση. Η Διεύθυνση Δασών, στο πλαίσιο του νόμου, δεσμεύεται να διευκολύνει την επιτάχυνση των διαδικασιών αρμοδιότητάς της (πράξεις αποχαρακτηρισμού) εφόσον απαιτηθούν.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος για όλα τα υπόλοιπα θέματα όπως, πρόταση απαλλοτρίωσης, διαχείριση καντινών και ομπρελοκαθισμάτων, αναβάθμιση του οικοσυστήματος και αποβολή παράνομων εγκαταστάσεων.