Κρήτη

Ηράκλειο

Κινητοποίηση ξενοδοχοϋπαλλήλων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ενόψει της επίσκεψης Θεοχάρη

εργαζομενοι κινητοποιηση

Σε εξέλιξη τρεις διαφορετικές κινητοποιήσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων, εργαζομένων στον επισιτισμό και των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, που παραμένουν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" από το πρωί.

Όπως είναι γνωστό, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα βρεθεί απόψε στο Ηράκλειο και θα επιθεωρήσει τη διαδικασία ελέγχου και των τεστ σε πτήση charter που φτάνει από τη Γερμανία.

Κρήτη

Ηράκλειο

Γκίκας στο Ράδιο Κρήτη: Καταστροφικές οι συνέπειες αν μας ξεφύγει ο κορωνοϊός

Γκικας

Έκκληση στους πολίτες και κυρίως στους νέους, να τηρούν πιστά τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, απηύθυνε μέσω του Ράδιο Κρήτη ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας και Μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό του ΕΟΔΥ, κ. Αχιλλέας Γκίκας, με φόντο την έξαρση του ιού και τον συναγερμό που έχει σημάνει για την συγκράτηση της αύξησης των κρουσμάτων.

Ο κ. Γκίκας, μιλώντας στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, εξέφρασε την ανησυχία του για τα εγχώρια κρούσματα, τα οποία όπως είπε αιφνιδίασαν τους υγειονομικούς φορείς, καθώς συνοδεύτηκαν από το ταυτόχρονο άνοιγμα του τουρισμού, όμως η εικόνα στις πύλες εισόδου είναι σαφώς καλύτερη και ελεγχόμενη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην χαλάρωση και στην κόπωση του κόσμου, την μη τήρηση των μέτρων προστασίας σε χώρους όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση πολιτών σε πανηγύρια, πάρτι, γάμους και άλλες εκδηλώσεις.

Ο ιός δεν αστειεύεται. Η αύξηση των κρουσμάτων ανάγκασε την πολιτεία να λάβει περισσότερα μέτρα, ενώ τυχόν περαιτέρω αύξηση μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, ενώ θα δοκιμάσει τις αντοχές των Μονάδων Υγείας, των νοσοκομείων και των ΜΕΘ, καθώς θα απαιτηθεί η νοσηλεία περισσοτέρων συμπολιτών μας”, υπογράμμισε ο κ. Γκίκας, ο οποίος τάσσεται υπέρ της καθολικής χρήσης της προστατευτικής μάσκας.

“Υπάρχουν και πιο σκληρά μέτρα στο τραπέζι, αν τα πράγματα ξεφύγουν. Πρέπει να δώσουμε όλη την δέουσα προσοχή, για να ανοίξουν με άνεση τα σχολεία και τα πανεπιστήμια το φθινόπωρο. Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα, όπου μαζί με τον κορωνοϊό θα έχουμε και τις ιώσεις” υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως θα πρέπει να εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας και κυρίως:

- Η χρήση μάσκας

-Η τήρηση των αποστάσεων

-Η ατομική καθαριότητα και υγιεινή

-Να μην υπερβαίνουν τα εκατό, τα άτομα που συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Τέλος, ο κ. Γκίκας έκανε έκκληση στους νέους, οι οποίοι δείχνουν μια μεγάλη χαλάρωση απέναντι στον κορωνοϊό και στις υποδείξεις των ειδικών. “Οι νέοι πρέπει να αναλάβουν τις μεγάλες τους ευθύνες απέναντι στους μεγαλύτερους. Η λογική λέει: Προστατεύω τον εαυτό μου, προστατεύω και τους άλλους”, υπογράμμισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Γκίκα, στο Ράδιο Κρήτη: