Κρήτη

Ηράκλειο

Κεγκέρογλου: O εμβολιασμός από δημόσιο αγαθό γίνεται ρουσφέτι

Βασίλης Κεγκέρογλου

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε σήμερα επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο και βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Υγείας.

Ο κ.Κεγκέρογλου κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του ανέφερε ότι η Κυβέρνηση «φροντίζει» καθημερινά να εμπλουτίζει την εμπειρία μας από το επιτελικό κράτος της, των ανεπαρκών πολιτικών, των αντιφάσεων, της αναποτελεσματικότητας αλλά και των κατ’εξαίρεση διαδικασιών που τείνουν να γίνουν κανόνας ενώ η αδιαφάνεια και τα πελατειακά χαρακτηριστικά κυριαρχούν στις προσλήψεις λόγω επείγοντος και στις χρηματοδοτήσεις με επίκληση των έκτακτων αναγκών.

Η Ελπίδα ότι η Υγεία και το πρόγραμμα των εμβολιασμών θα έμεναν έξω και θα υπερίσχυε η διαφάνεια, τα επιστημονικά κριτήρια και η δικαιοσύνη, διαψεύστηκε. Τον Δεκέμβριο, με τον  κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό παρατρεχάμενων και συγγενών υπουργών και κομματικών στελεχών αλλά και στη συνέχεια με σωρεία παραβιάσεων της προτεραιότητας των εμβολιασμών, όπως είχε ανακοινωθεί από Υπουργείο Υγείας στις 19 Φεβρουαρίου.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις κομματικών στελεχών της ΝΔ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας και φίλοι τους, άτομα στο Κοινωνικό Κέντρο Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, που δεν ήταν εργαζόμενοι ούτε περιθαλπόμενοι, προσκείμενος στην κυβέρνηση δημοσιογράφος και πολλά άλλα παραδείγματα με κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αλλά όπως αποκαλύπτεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κατά πόδα δήμαρχο και τους αντιδημάρχους Βύρωνα και ζήτησε από τον Υπουργό:

-Να απαντήσει για την παραβίαση της προτεραιότητας  σε όσους υπομονετικά περιμένουν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν και ιδιαίτερα σε αυτούς που είτε ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, είτε είναι δημόσιοι λειτουργοί της πρώτης γραμμής.

-Συγκεκριμένα μέτρα για την διαφάνεια και την τήρηση της προτεραιότητας των εμβολιασμών.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής επεσήμανε οτι:

1)  Η  προχειρότητα του Κυβερνητικού σχεδιασμού, που φάνηκε από την αρχή, όταν το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμών εισήχθη ως εκπρόθεσμη τροπολογία 708/125, 17 άρθρων στις 21 Δεκέμβρη, μιάμιση ώρα μετά την τυπική λήξη της συνεδρίασης, χωρίς να υποστεί την βάσανο της κριτικής και της βελτίωσης με τα αρνητικά αποτελέσματα να φαίνονται τώρα. Σήμερα έχει ενεργοποιηθεί μόλις  το 1/3  των εμβολιαστικών κέντρων με ανισόρροπη χωροταξική κατανομή και

2) Η αδιαφανής διαχείρισης του προγράμματος σε συνδυασμό με τις ελλείψεις θεσμικού ελέγχου τήρησης της προτεραιότητας έχουν ως συνέπεια τον εμβολιασμό ημετέρων την ώρα που οι ευπαθείς συνάνθρωποι μας  περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους με την ηλικιακή ομάδα που ανήκουν, με το εμβόλιο από δημόσιο αγαθό να έχει γίνει ρουσφέτι.

Επιπλέον, ζήτησε από τον Υπουργό να ειδοποιηθούν και να εμβολιαστούν από τις λίστες των λειτουργών πρώτης γραμμής και συγκεκριμένα η αστυνομία, η πυροσβεστική, το λιμενικό, οι στρατιωτικοί, υπηρεσίες καθαριότητας, ΚΕΠ, κοινωνικές υπηρεσίες και δομές δήμων, δημοτική αστυνομία, υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών όλων των φορέων, ΕΦΕΤ, Κλιμάκια ελέγχων, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εξωτερικές φρουρές, υγειονομικοί φυλακών, βοηθοί φαρμακοποιών και γιατρών του ιδιωτικού τομέα.

Αντί αυτών εμβολιάζετε, τους κομματικούς φίλους και ψηφοφόρους. Τα στοιχεία από το Δήμο Καλλιθέας είναι ανατριχιαστικά και καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής την καταγγελία της παράταξης  προοπτική ζωής του κ.Ασκούνη Κώστα.

Αποδεικνύεται ότι η παραδοσιακή ΑΞΙΑ της δεξιάς ότι όλα γίνονται αν έχεις μπάρμπα στη Κορώνη, μετεξελίχθηκε και διευρύνθηκε και πλέον δεν χρειάζεται Μπάρμπας, «αρκεί ένας Μπαρμπάκος στην Κορώνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κεγκέρογλου.

Στις 19 Φεβρουαρίου ό πρόεδρος της ΚΕΔΕ απειλεί την Κυβέρνηση να σταματήσουν οι ΄έλεγχοι από τη Δημοτική αστυνομία και να κλείσουν νευραλγικές υπηρεσίες επειδή το Υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να εντάξει στο πρόγραμμα εμβολιασμών τους υπαλλήλους, όταν την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας ευλογούσε τους κατ΄ εξαίρεσιν εμβολιασμούς των αντιδημάρχων του

Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την Νέα Δημοκρατία στις πελατειακές σχέσεις, κατά πόδα με τον Δήμαρχο κ.Κατωπόδη να επιβεβαιώνει το γεγονός.

Ο Υπουργός στην απάντηση του, παρουσίασε την υποχρέωση της πολιτείας για εμβολιασμό όλων, ως επιτυχία της Ν.Δ, αφού όπως ανέφερε επετεύχθη η συμμετοχή της Ελλάδας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα(!!!).

Δεν αρνήθηκε τις καταγγελίες του κατ’ εξαίρεση εμβολιασμού, επιχείρησε όμως να τις υποβαθμίσει, αφού αποτελούν για την Κυβέρνηση ένα μικρό ποσοστό. Τέλος δεσμεύτηκε στον κ.Κεγκέρογλου, ότι με την αύξηση των εμβολίων θα ενεργοποιούνται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, ανακοινώνοντας παράλληλα συγκεκριμένο σχέδιο για τις ευπαθείς ομάδες

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 1165 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 54 μολύνσεις στην Κρήτη

Κορωνοϊός: Ανησυχία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος για τα νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - Ιεράπετρα: Rapid test σε πεζούς από τον ΕΟΔΥ

Κρήτη

Κρήτη: Ισόβια Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

29χρονος ανώγεια

Tην ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επτά χρόνια φυλάκισης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη, γιό του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη, ένοχο ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση, όπως αποφάσισε η Δικαιοσύνη.

Ο Καλομοίρης δικάστηκε για το φόνο του Γιώργου Ξυλούρη, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε 15 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 4 χρόνια για την οπλοφορία, την οπλοχρησία και την οπλοκατοχή, χωρίς να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θρίλερ με εκταφή νεκρής - Εισαγγελική έρευνα σε γηροκομείο

Κρήτη: Το κιβώτιο με τα ναρκωτικά την πρόδωσε - Χειροπέδες σε 45χρονη (φώτο)

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου