Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνέχεια στην κόντρα ξενοδοχοϋπαλλήλων - ξενοδόχων

ξενοδοχοϋπάλληλοι

Συνεχίζεται η "κόντρα" ανάμεσα στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου με φόντο την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης.

Μετά και την ανάδειξη του θέματος την Τρίτη από το Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Γιώργου Ι. Παπαδάκη όπου μίλησε ο πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης για την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης, ήρθε η απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων. Σύμφωνα με την απάντηση, η Ένωση δεν νομιμοποιείται να υπογράψει κάποια σύμβαση εργασίας καθώς η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, έχει λήξει.

Σήμερα, ο Νίκος Κοκολάκης δίνει συνέχεια στο θέμα, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητέ Πρόεδρε,
στόχος τόσο της παρούσας διοίκησης όσο και των προηγούμενων διοικήσεων του Σωματείου μας ήταν ανέκαθεν η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), διότι εμείς, ως κοινωνικοί εταίροι, γνωρίζουμε καλύτερα τα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. 
Για τον ίδιο λόγο και φέτος επιδίωξη του Σωματείου μας ήταν να υπογράψουμε μεταξύ μας Σ.Σ.Ε. Ωστόσο, εσείς με την από 28.02.2021 ηλεκτρονική απάντησή σας προσχηματικά επικαλείστε ότι δεν έχετε την νομιμοποίηση να συμμετέχετε στις νόμιμες διαπραγματεύσεις για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, δήθεν λόγω λήξης της θητείας του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου. 
Σας πληροφορούμε ότι βάσει του άρθρου 72 του Ν. 4756/2020 (ΦΕΚ 235/26-11-2020), ψηφίστηκε η παράταση της θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, μέχρι 30/06/2021. Το γεγονός αυτό το γνωρίζετε ασφαλώς, παρόλα αυτά εξακολουθείτε να επικαλείστε την έλλειψη νομιμοποίησης, τη στιγμή που το Διοικητικό σας Συμβούλιο έχει εκ του νόμου νομιμοποίηση να συμμετέχει σε συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Σ.Σ.Ε., όπως γίνεται εδώ και τόσα έτη.
Σας ενημερώνουμε ότι οι ανωτέρω προσχηματικές δικαιολογίες καθώς και η με πολλούς τρόπους αποφυγή εκ μέρους σας της τήρησης του θεσμικού σας ρόλου ως κοινωνικού εταίρου, εκπροσωπούντος τους Ξενοδόχους του Νομού Ηρακλείου, μπορούν μονάχα να ερμηνευτούν ως (αδικαιολόγητη) άρνηση για συμμετοχή στις, προβλεπόμενες από το άρθρο 22 του Συντάγματος, συλλογικές διαπραγματεύσεις. 
Αυτό που η κοινή γνώμη του Ηρακλείου και οι εργαζόμενοι αναμένουν από εσάς είναι να ανταποκριθείτε στη θεσμική σας αποστολή, συμμετέχοντας στις διαπραγματεύσεις, όπου φυσικά θα τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, που επηρεάζουν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις επιχειρήσεις, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση. Ωστόσο, με την έως τώρα στάση σας δεν δίνετε την ευκαιρία για καμία λύση, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο Ν. Ηρακλείου σε αδιέξοδο. 
Εξαιτίας της στάσης σας, δεν μας αφήνετε άλλη επιλογή παρά να προσφύγουμε  στις υπηρεσίες του  Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας ( Ο.Μ.Ε.Δ)., ακολουθώντας κάθε νόμιμη διαδικασία. 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                                                             ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Μπούρος στο Ράδιο Κρήτη: Ένα νέο αυστηρότερο lockdown δεν θα προσφέρει τίποτα

Νοσοκομεία Κρήτης: Έφτασαν τους 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων - "Ανοίξτε μας τώρα"

γυμναστές

Δυναμικό παρόν στο πλαίσιο της πανελλήνιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έδωσε σήμερα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου. 

Η συγκέντρωση έγινε στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, σε ειρηνικό κλίμα και τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Αφορμή για τη συγκέντρωση, η καθυστέρηση στο άνοιγμα των γυμναστηρίων
Αφορμή για τη συγκέντρωση, η καθυστέρηση στο άνοιγμα των γυμναστηρίων
αθλητικά παπούτσια στο έδαφος
αθλητικά παπούτσια στο έδαφος

Αφορμή για τη συγκέντρωση, η καθυστέρηση στο άνοιγμα των γυμναστηρίων η οποία έχει οδηγήσει τους ιδιοκτήτες σε δεινή οικονομική θέση καθώς όπως λένε, η στήριξη από πλευράς πολιτείας, είναι κάτι περισσότερο από ανεπαρκής. 

διαμαρτυρία γυμναστών έξω από την Περιφέρεια Κρήτης
διαμαρτυρία γυμναστών έξω από την Περιφέρεια Κρήτης
άφησαν στο έδαφος συμβολικά, είδη γυμναστικής
άφησαν στο έδαφος συμβολικά, είδη γυμναστικής

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων τοποθέτησαν συμβολικά στο έδαφος αθλητικά παπούτσια και άλλα είδη γυμναστικής.

 

Διαβάστε επίσης:

Πότε θα σταματήσουν τα sms στο 13033

Αδελφές κατήγγειλαν άνδρα για ασέλγεια από τα 6 τους χρόνια

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό