Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνάντηση για τη διαδικασία προσλήψεων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Πρόεδροι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Ηρακλείου

Μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Μανόλη Μπελαδάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή ενημερωτική συνάντηση με τους προέδρους των τριών Συλλόγων Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου, «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», «Νίκος Καζαντζάκης» και Μεσαράς «Φαιστός», στα γραφεία της Διεύθυνσης.

Η συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και με διάθεση συνεννόησης.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ενημέρωσε τους Συλλόγους του νομού σχετικά με τη διαδικασία των προσλήψεων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί, τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών, τις αποσπάσεις των μονίμων, τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων και τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα σωστής επικοινωνίας, ενημέρωσης, εμπιστοσύνης και συνεργασίας που επιβάλλεται να υπάρχει ανάμεσα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στους συνδικαλιστικούς φορείς.

Είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι γίνεται ο σωστός προγραμματισμός και όλες εκείνες οι ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις η νέα σχολική χρονιά, και με τη συνάντηση αυτή εγκαινιάζεται μια σχέση συνεργασίας και άμεσης αντιμετώπισης όλων των θεμάτων που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από τη μεριά των τριών Συλλόγων του νομού υπογραμμίσαμε πως οι μόνιμες προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν αποτελούν μια «ανάσα» για το Δημόσιο Σχολείο, ωστόσο η πολυετή αδιοριστία και ο μεγάλος όγκος των συνταξιοδοτήσεων αποτυπώνει την ανάγκη νέων μόνιμων και μαζικών διορισμών. Συνεπώς για το συνδικαλιστικό εκπαιδευτικό κίνημα οι αγώνες για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών με μόνιμες προσλήψεις συνεχίζεται σε κάθε επίπεδο.

Παράλληλα, επισημάναμε όλες οι διαδικασίες να γίνουν με διαφάνεια και στα κατάλληλα χρονικά πλαίσια, ώστε τα σχολεία ν’ ανοίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό.

Επιπλέον, ζητήσαμε την κάλυψη όλων των υπόλοιπων εκπαιδευτικών κενών να γίνει σε Α’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, αιτηθήκαμε η ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο προκειμένου να γίνει αφενός, με ασφαλείς υγειονομικά όρους και αφετέρου λόγω των ημερών, που είναι αρκετά δύσκολη η μετακίνηση και η διαμονή των συναδέλφων. Τέλος, τονίσαμε την αναγκαιότητα ίδρυσης νέων τμημάτων ένταξης, η οποία έχει καθυστερήσει, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των μαθητών μας με μαθησιακές δυσκολίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γυναικοκτονία στη Λάρισα: Ψυχολογικά προβλήματα επικαλείται ο δικηγόρος του 54χρονου

Καύσωνας: Το Σωματείο Εργαζόμενων ΠαΓΝΗ για τα προβλήματα στον κλιματισμό του νοσοκομείου

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER