Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο και καραμπόλες στην Εθνική Οδό!

trohaio6.jpg

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και μία καραμπόλα στην οποία εμπλέκονται περισσότερα από τρία αυτοκίνητα σημειώθηκαν το μεσημέρι στην Εθνική Οδό, στο Ηράκλειο.

Το ένα τροχαίο σημειώθηκε όταν ένα ΙΧ "καρφώθηκε" κάτω από φορτηγό το οποιο εξετράπη της πορείας του στην Εθνική Οδό λίγο μετά την έξοδο της Λεωφόρου Κνωσού. 

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες η σύγκρουση ήταν σφοδρή με το ΙΧ να έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

 

(Κυκλοφοριακό κομφούζιο εξαιτίας του τροχαίου)

Για την ώρα δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ωστόσο προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος με τα διερχόμενα αυτοκίνητα να πηγαίνουν σημειωτόν. 

Δείτε βίντεο από το τροχαίο

Το δεύτερο συμβάν καταγράφηκε στο ύψος του Κακού Όρους όπου εκεί υπήρξε καραμπόλα με συνέπεια να τραυματιστεί μία νεαρή γυναίκα ενώ σχεδόν ταυτόχρονα σημειώθηκε κι άλλη μίνι καραμπόλα αυτοκινήτων στο ύψος του Αρίνα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές. 

Επίσης τροχαίο σημειώθηκε στο ύψος του κόμβου του Σκαλανίου. 

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι δρόμοι, εξαιτίας της βροχής, είναι ιδιαίτερα ολισθηροί με συνέπεια να καταγράφονται αρκετά συμβάντα τροχαίων ατυχημάτων. 

Κρήτη

Συζητείται η ερώτηση Μαμουλάκη για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Μαμουλάκης

Τι αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη:

Η τροποποίηση που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση της ΝΔ στη σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece (άρθρο 6 της από 01.05.2020 ΠΝΠ, A’90, η οποία κυρώθηκε με το ν.4690/2020, Α’104) και η οποία αναστέλλει την καταβολή των χρηματικών οφειλών των παραχωρησιούχων που προβλέπονται από τις αρχικές συμβάσεις χωρίς καμία άλλη συνέπεια, έρχεται τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη.

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει ένα μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ και ζητάει διευκρινίσεις από τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών σχετικά με το εάν:

1) Παρέλαβε ειδοποίηση Δυσμενούς Συμβάντος από τον Παραχωρησιούχο των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, ποιο είναι το περιεχόμενό της και ποια τα αιτήματα.

2) Σε ποιες ενέργειες προέβη για την αξιολόγηση του ύψους της δυσμένειας και ως εκ τούτο της εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων της FRAPORT.

3) Έχει λάβει αίτημα του Παραχωρησιούχου για τροποποίηση δανειακής σύμβασης που υπογράφηκε στο πλαίσιο χρηματοδότησης του έργου και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου παράλληλα, υπενθυμίζει ότι έχουν ζητηθεί αντίγραφα από το σύνολο της επικοινωνίας της Κυβέρνησης με την εταιρία με την οποία έχει συναφθεί η Σύμβαση Παραχώρησης για την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των Περιφερειακών Αεροδρομίων, τα οποία ακόμα δεν έχουν προσκομιστεί.