Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσεύχεται για ένα θαύμα η οικογένεια του Χάρη...

Εντατική

Σε ένα θαύμα ελπίζουν οι συγγενείς του 22χρονου Χάρη που από τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Ο 22χρονος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από τροχαίο ατύχημα στην παραλιακή του Ηρακλείου και όπως έλεγε τότε το ρεπορτάζ, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο χωρίς αναπνοή και χωρίς κυκλοφορία του αίματος.

Έκτοτε, η κατάσταση της υγείας του δεν φαίνεται να έχει αλλάξει αφού σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ κ. Ανέστη Κιούλπαλη, όλο αυτό το διάστημα έχει παρουσιάσει σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο. Από την αρχή η εγκεφαλική λειτουργία του νεαρού ήταν άσχημη, σημειώνει ο Διευθυντής.

Πρόκειται για έναν ακόμη νέο άνθρωπο που μπορεί να μην έχασε τη ζωή του, ωστόσο παλεύει γι' αυτή σε ένα από τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που έχουν γίνει στους δρόμους της Κρήτης από την αρχή του έτους. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των νεκρών στην άσφαλτο της Κρήτης, φτάνει τους 21, μετά και το τραγικό δυστύχημα στον Σκαλάνι, που παρέσυρε στο θάνατο τρεις ανθρώπους. 

Κρήτη

Ελαιόλαδο: Στην Κρήτη η τυποποίησή του, παρά τις πιέσεις των βιομηχάνων

ελαιόλαδο

Απορρίφθηκε, ομόφωνα, η πρόταση του ΣΕΒΙΤΕΛ για τη χύμα μεταφορά του παρθένου κρητικού ελαιολάδου εκτός νησιού, όπου οι βιομήχανοι είχαν προτείνει να γίνεται η τυποποίησή του, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο των ελαιοκομικών οργανώσεων και των ίδιων των παραγωγών αλλά και των τοπικών φορέων.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από μία συντονισμένη “απάντηση” της Περιφέρειας Κρήτης, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και πολλών ελαιοκομικών οργανώσεων και αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία μεγάλη επιτυχία.

Μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ, κ. Σταύρος Γαβαλάς, επισήμανε την αξία της συντονισμένης παρέμβασης που έγινε και όπως είπε, “αξίζουν μπράβο σε όλους”!

Ως εκ τούτου, το κρητικό ελαιόλαδο θα τυποποιείται στην Κρήτη - όχι εκτός νησιού - αν και ο ΣΕΒΙΤΕΛ ζητούσε επισταμένα το λάδι να φεύγει από την Κρήτη χύμα και η διαδικασία της τυποποίησης να γίνεται εκτός Κρήτης.

Αυτό δεν πέρασε, όπως είπε ο κ. Γαβαλάς, η τοπική οικονομία θα καρπώνεται όλο αυτό, και όχι άλλες περιοχές.

Ο κ. Γαβαλάς πρόσθεσε ότι άμεσα θα γίνει η κατάθεση του καταστατικού, θα ανακοινωθεί ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση του σήματος ΠΓΕ (για να καταστεί το κρητικό ελαιόλαδο Προϊόν Προστασίας γεωγραφικής ένδειξης), αν και όπως σημείωσε, ο ΣΕΒΙΤΕΛ καθυστέρησε σημαντικά την όλη διαδικασία.

“Θα είχαμε, ήδη, πάει πάει στην ΕΕ και θα είχαμε κατοχυρώσει ήδη το σήμα για να βγάζουμε ένα εξαιρετικό προϊόν. Τώρα, οφείλουμε να επιταχύνουμε. Σκοπός μας είναι να παίρνει την υπεραξία ο παραγωγός κι όχι ο βιομήχανος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: "Χάνονται" οι παραλίες του νησιού - Γιατί κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

Λιμάνι Ηρακλείου: Αυξημένη κίνηση ενόψει τριημέρου του Αγίου Πνεύματος (φωτο)