Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στην ΜΕΘ ο ένας, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο άλλος

ΜΕΘ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείο νοσηλεύεται ο 22χρονος που τα ξημερώματα τραυματίστηκε σοβαρά όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να προσκρούσει στη διαχωριστική νησίδα και στη συνέχεια σε κολόνα φωτισμού. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ κ. Ανέστη Κιούλπαλη, ο 22χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και έχει πολλαπλά κατάγματα και πολλαπλές κακώσεις στο θώρακα. Όπως είπε, όταν τον μετέφεραν στο νοσοκομείο δεν ανέπνεε, με τους γιατρούς να του κάνουν αμέσως ανάνηψη και να τον επαναφέρουν. 

Ο δεύτερος σοβαρά τραυματισμενος, ένας 20χρονος στρατιώτης, μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι από το τροχαίο, τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του οχήματος. Το περιστατικό σημειώθηκε στη μία περίπου τα ξημερώματα στην παραλιακή του Ηρακλείου.

 

Κρήτη

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

foto4.jpg

Με σύνθημα «Μήνυμα Ζωής – Γιορτή Ελευθέριας» ξεκίνησε σήμερα, ο δεύτερος κύκλος (β δόση)  εμβολιασμού στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στην Κρήτη από τις Κινητές Εμβολιαστικές Ομάδες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε από το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη όπου η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη.

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού υλοποιείται  από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους του νησιού, τους Δήμους και τις τοπικές κοινότητες, την Περιφέρεια Κρήτης η οποία σήμερα διέθεσε και  την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής  για την υλοποίηση των εμβολιασμών, την Π.Ε.Δ και άλλους συναρμόδιους φορείς.

Η Διοίκηση  της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους για την συμβολή τους στην επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης  στο νησί. 

Με αφορμή την έναρξη  του δεύτερου  κύκλου και  των κατ΄ οίκον  εμβολιασμών σε  συμπολίτες που αδυνατούν να μετακινηθούν, η Διοίκηση της  Υγειονομικής Περιφέρειας καλεί όλους τους πολίτες της Κρήτης να προβούν στον εμβολιασμό τους, χτίζοντας το τείχος ανοσίας στον τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη - κορωνοϊός: 11 ασθενείς διασωληνωμένοι

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών