Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μεταλλικές "στολές" στους σπασμένους κάδους (φωτο)

περιβλήματα απορρίμματα 4

Ειδικά μεταλλικά, καλαίσθητα περιβλήματα, αποφάσισε να βάλει ο Δήμος Ηρακλείου, σε 100 διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης όπου παρουσιάζονται σημάδια έντονης δυσωδίας και αποκρουστικής εικόνας, λόγω των σπασμένων κάδων απορριμάτων.

περιβλήματα απορρίμματα 1

περιβλήματα απορρίμματα 1, by mpeka

Μετά το δημοσίευμα του ekriti.gr το Σάββατο ( 03-06-2017) για τα ζουμιά  που έτρεχαν από τους σπασμένους κάδους και την δυσοσμία  στην Αρετούσα, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης δήλωσε ότι παραγγέλθηκαν τα νέα μεταλλικά περιβλήματα, που θα τοποθετηθούν πάνω στους κάδους και θα αλλάξουν, όπως επισημαίνει, εικόνα στο Ιστορικό κέντρο.
 

περιβλήματα απορρίμματα 2

περιβλήματα απορρίμματα 2, by mpeka

«Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, θα έχουν γίνει οι τοποθετήσεις των περιβλημάτων σε 100 σημεία μέσα στην πόλη. Τα τροχήλατα από τους παλιούς κάδους απορριμάτων θα μπουν μέσα στα μεταλλικά περιβλήματα και θα θωρακιστούν. Έτσι θα βελτιώσουμε την αισθητική και την αποκομιδή των απορριμάτων και θα μειώσουμε τις οσμές από τα σκουπίδια και τα οργανικά απόβλητα.» επισημαίνει στο ekriti.gr ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Χάρης Μαμουλάκης.  

περιβλήματα απορρίμματα 3

περιβλήματα απορρίμματα 3, by mpeka

«H δημόσια υγεία, είναι ευθύνη όλων μας. Με τα νέα περιβλήματα ελπίζουμε να βελτιωθούν τα πράγματα. Ωστόσο σε κομβικά σημεία που υπάρχουν αρκετά μαγαζιά και εστιατόρια, οι μαγαζάτορες καλό είναι να "φιλτράρουν" τα σκουπίδια και να μην πετούν υγρά απόβλητα στους κάδους» τονίζει ο Αντιδήμαρχος.  

Μάρα Μπέκα

Κρήτη

Χαλκιαδάκης και Unilever στο πλευρό του Κέντρου Υγείας Μοιρών, Τυμπακίου και Ζαρού

s/m Χαλκιαδάκης Μοίρες

Σε μια σημαντική χορηγία, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελαϊς – Unilever Hellas A.E., προχώρησε η μεγάλη Κρητική εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε. προς το Κέντρο Υγείας Μοιρών και τα Πολυδύναμα Ιατρεία Ζαρού και Τυμπακίου.

Ειδικότερα, έπειτα από πρωτοβουλία των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, παραδόθηκαν την Παρασκευή 09/04 στους υπευθύνους των συγκεκριμένων Δομών, τρία κλιματιστικά, καθώς και καθαριστικά (χλωρίνες, πολυκαθαριστικά, σακούλες και αναλώσιμα), τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες των Κέντρων για έναν ολόκληρο χρόνο. Τα υλικά παρέλαβαν από τον Δ/ντη Marketing της Χαλκιαδάκης Α.Ε. Μιχάλη Τζαγκαράκη, τον Δ/ντη του σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης στις Μοίρες Γιώργο Μερωνιανάκη και τον εκπρόσωπο της Ελαϊς- Unilever Κώστα Ρουμπάκη, η Δ/ντρια του Κ.Υ. Μοιρών Κατερίνα Τσικαλά, η Προϊσταμένη και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μαρία Πότση - Καράλη και ο Γενικός Γιατρός του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου Μανώλης Μεραμβελιωτάκης.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων της Χαλκιαδάκης Α.Ε., με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας για το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Δομών, καθώς και των επισκεπτών - ασθενών τους.

Αξίζει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Χαλκιαδάκης Α.Ε., αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα με τη συνεργασία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Σε συνεργασία με τα στελέχη της 7ης ΥΠΕ, τα super markets Χαλκιαδάκης προχωράνε σε κάλυψη άμεσων αναγκών σε ιατρικό εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή σε τοπικές δομές υγείας σε ολόκληρη την Κρήτη.

Όπως μάλιστα δήλωσαν στελέχη της εταιρείας: «Τη στιγμή της μάχης με τον Covid19, αυτές οι δράσεις προσφοράς είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τον αγώνα των Ηρώων της πρώτης γραμμής. Υποστηρίζουμε, με τη συνεργασία και εταιρειών - προμηθευτών μας, την κοινή προσπάθεια και ευχόμαστε όλη αυτή η κατάσταση, να αποτελεί σύντομα παρελθόν.».

Για τις δράσεις των super markets Χαλκιαδάκης μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.xalkiadakis.gr/el/nea

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τροχαίο στη Γαύδο: «Θέλω να μάθω την αλήθεια», λέει η μητέρα της Κορίνας

Κρήτη: 55χρονος απαγχονίστηκε σε δέντρο - Τον βρήκε περαστικός

Ηράκλειο: Ο επίδοξος ληστής ήταν πελάτης του οδοντιάτρου - Πάλη έξω από το ιατρείο!