Κρήτη

Ηράκλειο

Δεσμεύει τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών η Λότζια!

τραπεζικος λογαριασμος.jpg

Αντιμέτωποι με μαζικά κατασχετήρια τα οποία εκδίδουν πολλοί Δήμοι της χώρας έρχονται τα τελευταία 24ωρα οι πολίτες, που έχουν δηλώσει στο σύστημα Taxis ακατάσχετους λογαριασμούς, με συνέπεια να βλέπουν τα χρήματά τους δεσμευμένα!

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ πολλά περιστατικά έχουν καταγραφεί και στο Ηράκλειο, με τους αγανακτισμένους καταθέτες να μην κρύβουν την οργή τους για το γεγονός! Μάλιστα, γνωστός παράγοντας της πόλης, που μίλησε στο ekriti.gr, υπογράμμισε ότι η δέσμευση του προσωπικού του λογαριασμού έγινε χωρίς καμμία προειδοποίηση από τον Δήμο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ατο Ηράκλειο οι μαζικές δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών ξεκίνησαν το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή (17-18 Νοεμβρίου) ενώ συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα!

Η μαζική αυτή κίνηση πολλών δημοτικών αρχών έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι δεσμεύσεις αφορούν (πέρα από μεγάλα ποσά) ακόμα και μικρές οφειλές, γεγονός που βάζει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους πολίτες, προκειμένου να επιτύχουν μετά από διαπραγματεύσεις και συννενόηση με τον Δήμο και τις Τράπεζες την αποδέσμευση των χρημάτων τους.

Το ekriti.gr επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργο Καραντινό, ο οποίος υπογράμμισε πως όλοι οι Δήμοι της χώρας εφαρμόζουν την σχετική νομοθεσία που ισχύει από το 2014, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ σημείωσε πως ο Δήμος Ηρακλείου είναι από τους τελευταίους ΟΤΑ που έθεσε σε εφαρμογή το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο πλέον επεκτείνεται και σε όσους οφείλουν ποσά άνω των 500σιων ευρώ.

Γιώργος Λαμπράκης
 

Κρήτη

Κρήτη - κακοκαιρία Νοεμβρίου: Στα 21 εκατομμύρια οι ζημιές

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε ο Καρτερός

Κοντά στα 21 εκατ. ευρώ φθάνει το ύψος των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις - πλημμύρες) που προκάλεσαν ζημιές στην Κρήτη στις 10 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μεταξύ των Εταιριών - μελών της, για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών.

Σύμφωνα με την έρευνα δηλώθηκαν 293 ζημιές το ύψος των οποίων εκτιμάται συνολικά σε 20,8 εκατ. Από αυτές, 260 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 20,75 εκατ.) και 33 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων.

Με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας ο Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε : «Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κρήτη το Νοέμβριο του 2020 ήταν το τρίτο γεγονός με ζημιές από πλημμύρες που καταγράψαμε εντός του έτους και το οποίο προκάλεσε καταστροφές σε περιουσίες και οχήματα. Υπενθυμίζω ότι μέσα στο έτος είχαμε καταγράψει αντίστοιχα τις ζημιές από τις κακοκαιρίες «Ιανό» τον Σεπτέμβριο και «Θάλεια» τον Αύγουστο, με την συνολική εκτίμηση αποζημιώσεων και από τα 3 συμβάντα να ανέρχεται σε Euro57,1 εκατ.

Για ακόμη μία φορά γίνεται σαφές πως οι φυσικές καταστροφές είναι πλέον μέσα στη ζωή μας με συνεχώς μεγαλύτερη συχνότητα και σφοδρότητα. Παρόλα αυτά το ασφαλιστικό κενό σε ό,τι αφορά την κάλυψη της περιουσίας των πολιτών παραμένει μεγάλο και αυτό είναι κάτι που οφείλει να απασχολήσει έντονα τη νέα χρονιά τους πολίτες και την Πολιτεία.».

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Βρέθηκε η 17χρονη Μάγια!

Εκτός λειτουργίας η ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου! - Τι απαντά η Μπορμπουδάκη

Ηράκλειο: Κίνδυνος ανεργίας για 5.000 εργαζόμενους στην εστίαση