Κρήτη

Ηράκλειο

Έργο - ανάσα για την άρδευση του Τεμένους  

άρδευση

Τη σύμβαση για το έργο κατασκευής των δικτύων διανομής της δεξαμενής Δ3 του αρδευτικού έργου Τεμένους, αρχικού προϋπολογισμού 615.000 €, έργο που αναμένεται να λύσει οριστικά το πρόβλημα άρδευσης σε μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές του Ηρακλείου, υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης.
Με το έργο προβλέπεται να κατασκευαστούν ολοκληρωμένα τμήματα του δικτύου διανομής, που αφορούν αγωγούς μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων με τα ανάλογα κολεκτέρ, που θα ξεκινούν από την υφιστάμενη Δεξαμενή Δ3, θα διανέμουν ανακυκλωμένο νερό σε μια μεγάλη αγροτική έκταση, ενώ θα έχουν αυτοτελή λειτουργία.
Πρόκειται για την τρίτη ουσιαστικά παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής στην περιοχή, η οποία και ολοκληρώνει το μεγάλο αρδευτικό έργο του Τεμένους. Δίνεται έτσι οριστική λύση σε ένα βασικό πρόβλημα του αγροτικού κόσμου, ικανοποιείται ένα πολύχρονο αίτημα κατοίκων και φορέων, ενώ ενισχύεται ουσιαστικά ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγή, με πολλά, προφανή και πολύπλευρα οφέλη.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας.

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Αγκαλιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα

δημος μαλεβιζιου

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των οδών Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμουδάρα, όπου και ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Στόχος του Δήμου είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σταδιακά τόσο στον αστικό ιστό, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Αμμουδάρα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και Γιάννης Άσπρης αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κώστας Τζεδάκης. Παρακολούθησαν τη διαδικασία της αποκομιδής πόρτα – πόρτα και συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής τις απόψεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Δευτέρα οι κάτοικοι στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμμουδάρα εναποθέτουν τα πρωινά έξω από τις κατοικίες τους τα απορρίμματα (αυστηρά έως τις 9:30 το πρωί), καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τα απορρίμματα είναι δεμένα στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων.  Στις 9:30π.μ. το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να εφαρμόσει το νέο σύστημα αποκομιδής. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας συλλέγουν τα απορρίμματα που έχουν αφήσει έξω από την πόρτα τους οι δημότες, τηρώντας το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί από την υπηρεσία. Το  Σαββατοκύριακο καλούνται οι δημότες στις οδούς Προμηθέα &  Αιγαίου να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Ειδήσεις σήμερα 

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης

Κρήτη: Ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη νύχτα!