Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Τιμή στη μνήμη των ηρώων της εργατικής τάξης

εργατική πρωτομαγιά

Για τα Συνδικάτα και των εργατικό κόσμο η ημέρα της 1ης Μάη δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης και τιμής,  Ημέρα που συμβολίζει τους  αγώνες  της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης για την μεταφορά της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 3 Μάη 2016, υποβαθμίζοντας την έννοια και την ιστορική αξία της, τιμά τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της Εργατικής Τάξης, ως ελάχιστο φόρο τιμής, το ΕΚΗ  θα καταθέσει στεφάνια την Κυριακή 1 Μάη 2016 στα μνημεία των πεσόντων, Στρατή Περγαλίδη, Αδελφοί Χατζηγεωργίου, Ναπολέων Σκουκατζίδη.
 
Την Τρίτη 3 ΜΑΗ 2016 στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου η εκδήλωση για τη βράβευση των παιδιών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα: «Εργατική Πρωτομαγιά – Ειρήνη» στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Ε.Κ.Η.
Το ΕΚΗ στηρίζει την προκήρυξη της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Κυριακή 8 Μαΐου 2016   στον κλάδο του εμπορίου, στην οποία προχώρησε η ΓΣΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) διαμαρτυρόμενη  για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή Αργία.
Αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την ΚΥΡΙΑΚΗ - ΑΡΓΙΑ, αλλά και για να επανακατακτήσουμε όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο Εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 Ευρώ το μήνα.
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του Εμπορίου σήμερα!
Η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί. Ο Εργαζόμενος δεν είναι σκλάβος!!!
Το ΕΚΗ την Κυριακή 8  Μαΐου 2016 θα αποδώσει φόρο τιμής   στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου στο σπίτι του Πρωτεργάτη  της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα ( 1893 Παναθηναϊκό  Στάδιο) Σταύρου Καλλέργη.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον βρήκε νεκρό ο θείος του μέσα σε μια λίμνη αίματος

αυτοκτονία

Ένας 22χρονος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή της Θερίσσου στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του απο συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο μετέβη στο σημείο καθώς ο 22χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ ο άτυχος νέος φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει όπλο. Το σπίτι αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, με τις αρχές να ερευνούν την υπόθεση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- "Χτύπησαν" εγκληματική ομάδα με χιλιάδες δενδρύλλια και όπλα - Συλλήψεις και στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι έρευνες για το "χαμένο" εκατομμύριο και οι επιφυλάξεις της ΕΛ.ΑΣ