Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Έκτακτη ενημέρωση για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς

πυρκαγιά

Μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα έλαβαν πολίτες στο Δήμο Μαλεβιζίου μέσω της εφαρμογής Δημότης Μαλεβιζίου, από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, λόγω του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Οι πολίτες ενημερώθηκαν για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο δάσος της Κέρης ενώ παράλληλα τους ζητήθηκε να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να προκληθεί πυρκαγιά.

Το μήνυμα που εστάλη μέσω της Εφαρμογής Δημότης Μαλεβιζίου είναι το ακόλουθο:

«Ειδοποίηση Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου!

Απαγόρευση Κυκλοφορίας στο δάσος της Κέρης καθ΄όλο το 24ωρο. Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης που τοποθετεί ο Δήμος.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4).

Αποφύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα ή ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ενημερώστε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία(199 ή 112) αν αντιληφθείτε καπνό ή φωτιά.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου, τα μηχανικά μέσα, και οι εθελοντές βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στο 6936778800.»

Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει εκπονήσει Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία ΙΟΛΑΟΣ.

Οδηγίες πρόληψης και προστασίας εδώ: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες

Στο Συντονιστικό Κέντρο της πυροσβεστικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ - Ποτε καταβάλλονται

 

 

 

 

Κρήτη

Σύσκεψη για το Κέντρο Αποκατάστασης στη Νεάπολη

σύσκεψη

Σύσκεψη συντονιστικού κυρίως χαρακτήρα, με την συμμετοχή  εκπροσώπου της Περιφέρειας Κρήτης, της Πολεοδομίας Αγίου Νικολάου και του μελετητικού γραφείου που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό για το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Νεάπολη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (21/9), στον Δήμο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης κ. Χάρης Αλεξάκης, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Σταματάκη, τα στελέχη της πολεοδομίας Αγίου Νικολάου κ.κ. Ανδριοπούλου – Ζερβάκη και μέσω τηλεδιάσκεψης, οι εκπρόσωποι του μελετητικού γραφείου “Παπαπαγιάννη” κ. Νακοπούλου, κ. Νικολούδη κ. Ξάνθος.

Σε σχετική δήλωση του μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου τόνισε : “ δεδομένου ότι υπάρχουν κάποια εκκρεμή ζητήματα αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του θέματος έκδοσης αδείας αλλά και συνολικά με την προώθηση του ζητήματος ανέγερσης του κέντρου Αποκατάστασης – Αποθεραπείας στην Νεάπολης, ζητήσαμε συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε ζητήματα νομικών ερμηνειών και παρερμηνειών σε σχέση με τα πολεοδομικά θέματα, ώστε να μην υπάρχει θέμα στο εξής, με την υπηρεσία, η οποία δείχνει όχι απλά την διάθεση της ώστε να βοηθήσει να ξεμπλοκαριστούν οι διαδικασίες, αλλά βοηθά στο να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

Μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν για την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού ζητήματος, θα ζητηθούν οι παρεκκλίσεις από το αρμόδιο υπουργείο σε σχέση με τους απαιτούμενους όρους δόμησης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, θα παρακολουθούμε ανά 15μερο το θέμα από τούδε και στο εξής, ούτως ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι μελέτες για την υλοποίησης του έργου”. 

 

ESPA BANNER