Κρήτη

Ηράκλειο

Άγιος Μύρωνας: Αναστάτωση από τα κρούσματα κορωνοϊού - Τι θα γίνει με το πανηγύρι

άγιος μύρωνας

Iδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στον Αγιο Μύρωνα Ηρακλείου, με επιβεβαιωμένα πολλά, κρούσματα κορωνοϊού στο χωριό.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου τελέστηκε κανονικά η Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν εκτός των κατοίκων, και πιστών από το Ηράκλειο και την αμέσως επόμενη ημέρα, βρέθηκε θετικός ο ιερέας, ο οποίος έκτοτε, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Το ekriti επικοινώνησε με τον Επίσκοπο Κνωσού και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτη κ. Πρόδρομο Ξενάκη ο οποίος δήλωσε ότι μετά το κρούσμα στον ιερέα έγινε απολύμανση του ιερού ναού, των γραφείων και των αποθηκευτικών χώρων, καθώς και των ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί του, δηλαδή τους ψάλτες και τους επιτρόπους.

Σημερα Τρίτη (3/8) το πρωί στον Αγιο Μύρωνα θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από τις 09.00 έως τις 13.00, προκειμένου να γίνουν rapid test στους κατοίκους και να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς.

Ερωτηματικό τι θα γινει με το πανηγύρι

Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί για το τί θα γίνει με το πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα στις 8 Αυγούστου, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Επίσκοπος Κνωσού είπε ότι η Αρχιεπισκοπή θα εφαρμόσει τις όποιες οδηγίες των ειδικών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου, έδωσε άδεια για τη διενέργεια εμποροπανήγυρης με πάγκους και σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν στις λαϊκές αγορές, στις 7 και 8 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Παραμορφώνεται το έδαφος στο νησί- Να ελεγχθούν όλα τα κτίρια

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό σε μονοπάτι στην Αγία Ρουμέλη

Κρήτη - τουρισμός: Πώς "έκλεισε" ο Ιούλιος - Τα μηνύματα για τον Αύγουστο

Κρήτη

Κρήτη: Γόρδιος Δεσμός για τους δήμους η γραφειοκρατία του ΕΦΚΑ

δημοι

Δεμένα είναι τα χέρια πολλών Δημάρχων σε όλη την Κρήτη με αφορμή τη διαδικασία ένταξης των φορέων στο νέο καθεστώς Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Δημοσίου από 01/01/2020, στο Τμήμα Διαχείρισης Εσόδων και Είσπραξης Εισφορών Μισθωτών Δημοσίου Τομέα της Γενικής Διεύθυνσης Εισφορών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΦΚΑ.

Το συγκεκριμένο Τμήμα εκτελεί εργασίες συγκέντρωσης και ταυτοποίησης πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί από Δημόσιους Φορείς - μεταξύ των οποίων και ΟΤΑ κι έχουν υποβάλει ΑΠΔ Δημοσίου, με αποτέλεσμα να μην εκδίδεται ασφαλιστική ενημερότητα για τους Δήμους από τα τοπικά παραρτήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ταυτοποίησης και διασταύρωσης των στοιχείων από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ!

Οι διαστάσεις του προβλήματος είναι σοβαρές σε πολλούς Δήμους της Κρήτης, καθώς ουσιαστικά πολλοί από αυτούς αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και την πληρωμή έργων και προμηθειών, με συνέπεια σε πολλές περιπτώσεις οι ανάδοχοι να έχουν κάνει διακοπή εργασιών, αλλά να υπάρχει κίνδυνος απένταξης συγχρηματοδοτούμενων έργων και δράσεων! Αρκετές είναι οι περιπτώσεις εκείνες όπου Δήμοι αδυνατούν να προβούν σε μεταβιβάσεις, σύνταξη συμβολαίων και άλλες πληρωμές κι ενέργειες, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να καλύψουν ούτε καν τις βασικές τους ανάγκες.

Αυτή η νέα δυσάρεστη εξέλιξη έχει προκαλέσει νέο “πονοκέφαλο” στους αιρετούς καθώς πολλοί μπορεί να ξεπέρασαν τον σκόπελο της Κοινοπολιτείας και των χρεών που τους είχε αφήσει, όμως κατάφεραν να ανταποκριθούν ρυθμίζοντας τα χρέη τους και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

e-ΕΦΚΑ: Πιο γρήγορα η χορήγηση επιδόματος μητρότητας και ασθένειας

Ηλεκτρονικό ραντεβού στον e-ΕΦΚΑ: Ήρθε για να μείνει

ΠΕΔ Κρήτης: Παρέμβαση για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στους Δήμους

ESPA BANNER