Κρήτη

Ηράκλειο

Βούλιαξαν τα Μάλια από τους καρναβαλιστές (φωτογραφίες)

maxresdefault.jpg

Κάθε ρεκόρ  συμμετοχών και επισκεπτών έσπασε φέτος το Μαλιώτικο Καρναβάλι. Περισσότεροι από 25 χιλιάδες κόσμου βγήκαν στην κεντρική Λεωφόρο των Μαλίων και διασκέδασαν με ζωντάνια, γέλιο και αστείρευτο κέφι.
 

maliotiko-karnavali2.jpg

maliotiko-karnavali2.jpg, by mpeka

Η παρέλαση στο κέντρο της πόλης, ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, με χιλιάδες καρναβαλιστές με εντυπωσιακές στολές, ευφάνταστα άρματα, ξυλοπόδαρους και Βραζιλιάνες χορεύτριες. 
 

μάλια καρναβάλι

μάλια καρναβάλι, by mpeka

μάλια καρναβάλι

μάλια καρναβάλι, by mpeka

Μαζί τους πλήθος  κόσμου, παιδιά, γονείς, φοιτητές και μαθητές, ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν την αποκριά.
 

καρναβάλι μάλλια

καρναβάλι μάλλια , by mpeka

Όπως μόνοι οι Μαλλιώτες ξέρουν και έδειξαν πριν από μία εβδομάδα και στο Καστρινό Καρναβάλι.
 

καρναβάλι μάλλια

καρναβάλι μάλλια , by mpeka

 Το "Μαλιώτικο Καρναβάλι  2018" παρουσίασε με μοναδικό τρόπο... μοναδικός Σωτήρης Καλυβάτσης!

Κρουσιανιώτικο Καρναβάλι

Και στο Κρουσσώνα το καρναβάλι είχε μεγάλη επιτυχία με πλήθος μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών να ακολουθούν την παρέλαση, στο γύρω του χωριού.

karnav-7.jpg

karnav-7.jpg, by mpeka

karnav-3.jpg

karnav-3.jpg, by mpeka

Η καλή μέρα και ο ήλιος βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του καρναβαλιού.

Κρήτη

Οικονομικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης: Οι θέσεις των παρατάξεων για το νέο ΔΣ

ΟΙκονομικό Επιμελητήριο

Θέσεις των παρατάξεων Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι, Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων για τη συγκρότηση της Τ.Δ. του ΟΕΕ/ΤΑΚ:
Οι εκλογές της 15/12/2019 του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης διαμόρφωσαν αποτέλεσμα που επέβαλε ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στην Τοπική Διοίκηση, προς όφελος του Φορέα και των μελών του.
Στο πλαίσιο αυτό επιδιώχθηκε ευρεία προγραμματική συμφωνία που να στηρίζεται σε κοινές αρχές και στόχους. Οι προτεραιότητες που τέθηκαν για την επομένη 4ετία στο Περιφερειακό Τμήμα είναι:
α) Ένα Επιμελητήριο που να εκφράζει αποτελεσματικά όλους τους κλάδους των οικονομολόγων, με έμφαση στους νέους συναδέλφους, 
β) Ανάδειξη του επιστημονικού ρόλου του Επιμελητηρίου, μέσω μελετών / παρεμβάσεων που αφορούν την τοπική κοινωνία και οικονομία,
γ) Δημιουργία Παρατηρητήριου Κρητικής Οικονομίας
δ) Ενίσχυση της εξωστρέφειας και δικτύωσης με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας.
Στις παραπάνω προτεραιότητες υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ των παρατάξεων Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι, Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων.
Οι τρεις παρατάξεις από κοινού αποφάσισαν να συμμετέχουν στη συγκρότηση του Προεδρείου της Τοπικής Διοίκησης του ΟΕΕ/ΤΑΚ. Προκειμένου να αποτυπωθεί ορθότερα το εκλογικό αποτέλεσμα οι θέσεις του Προεδρείου θα καλυφθούν αρχικά και έως τον Αύγουστο του 2022 ως έξης:
Πρόεδρος: Καρτέρης Σταύρος (Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι)
Αντιπρόεδρος: Αρακαδάκης Γεώργιος (Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων)
Γ. Γραμματέας: Οικονομάκης Μύρων (Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος)
Οικονομικός Επόπτης: Σαρρής Γεώργιος (Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι)
Στη συνέχεια και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 τη θέση του Προέδρου θα αναλάβει ο Οικονομάκης Μύρων εκπρόσωπος των Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδος, τη θέση του Γενικού Γραμματέα εκπρόσωπος από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα παραμείνουν ως έχουν.
Η παραπάνω συνεργασία κρίνουμε ότι θα είναι λειτουργική και αποτελεσματική, καθώς συνθέτει την εμπειρία, με νέες ιδέες στα πλαίσια ενός συγχρόνου μοντέλου διοίκησης, που θα συμβάλλει στη συνέχιση του έργου που έχει επιτευχθεί στο Περιφερειακό Τμήμα και στην ανάδειξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε ισχυρό θεσμό παρέμβασης στην τοπική κοινωνία.