Κρήτη

Χανιά

Κρητικός μέσα στο τάνκερ που δέχτηκε ένοπλη επίθεση από πειρατές ανοικτά του Τόγκο

ελκα αριστοτελης

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοιχτά του Τόγκο όπου το ελληνόκτητο  δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” δέχτηκε ένοπλη επίθεση από πειρατές με αποτέλεσμα να απαχθούν τέσσερις ναυτικοί.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας μεταξύ των απαχθέντων είναι ενας Έλληνας υπήκοος, δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Flashnews.gr, μεταξύ των υπόλοιπων μελών του πληρώματος του πλοίου είναι ένας Χανιώτης από τη σχολή Εμπορικού Ναυτικού.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε την οικογένεια του νεαρού ναυτικού από τα Χανιά για το περιστατικό, διαβεβαιώνοντας οτι ο δόκιμος ναυτικός είναι ασφαλής μέσα στο πλοίο που πλέει ανοικτά του Τόγκο.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία γνωστοποιεί οτι 4 μέλη του πληρώματος του πλοίο έχουν απαχθή ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει οτι τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος και το πλοίο είναι ασφαλή.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφέρει επίσης  οτι για την ώρα δεν μπορεί να γνωστοποιήσει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό που οδήγησε στην απαγωγή των τεσσάρων ναυτικών, ωστόσο διαβεβαιώνει οτι θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να εξασφαλίσουν την άμεση και ασφαλή απελευθέρωσή τους.
Δείτε την ανακοίνωση της εταιρείας ενώ και το υπουργείο Ναυτιλίας ενημέρωσε για το περιστατικό.

Η  ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτ. Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του.

Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Γόρτυνας: Ενημέρωση για εξόφληση λογαριασμών και καταβολή δόσεων ρυθμίσεων

χρεη δημοσιου

Ο Δήμος Γόρτυνας υπενθυμίζει στους δημότες ότι, με απόφαση της κυβέρνησης, στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, προβλέπεται αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών προς τους ΟΤΑ και παράταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων ρυθμίσεων, χωρίς καμία επιβάρυνση με τόκους ή προσαυξήσεις.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι δημότες, τόσο για την δική τους προστασία όσο και για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου Γόρτυνας, να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου για πληρωμή λογαριασμών, καταβολή δόσεων ρυθμίσεων, τακτοποίηση ΤΑΠ και λοιπών οφειλών. Επισημαίνεται ότι οι δημότες μπορούν να πραγματοποιούν κανονικά τις πληρωμές τους μέσω e-banking.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η προθεσμία υποβολής δήλωσης διόρθωσης επιφάνειας ακινήτων έχει παραταθεί ως τις 30/6/2020.

Η προσέλευση στις υπηρεσίες του Δήμου δεν επιτρέπεται για το κοινό, παρά μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (ραντεβού) και μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.

Για ραντεβού, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2892340300 (Τηλεφωνικό Κέντρο), 2892340331 (Ταμείο), 2892340322 (Οικονομική Υπηρεσία – Έσοδα).

Για διευκρινίσεις σχετικά με πληρωμές μέσω e-banking, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2892340357 και 2892340336.