Κρήτη

Χανιά

Απομακρύνθηκαν από την πλατεία της αγοράς διαφημιστικές πινακίδες

διαφημιστικές πινακίδες

Στην απομάκρυνση ταμπλό που για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσαν κινηματογράφοι της πόλης για τη διαφήμιση ταινιών που προέβαλαν προχώρησαν σήμερα συνεργεία του δήμου.

Τα ταμπλό βρισκόταν στο δυτικό τμήμα της πλατείας της δημοτικής αγοράς και η απομάκρυνσή τους έγινε μετά από εισήγηση της δημοτικής κοινότητας Χανίων την οποία και αποδέχθηκε ο δήμος.
Στην απόφαση συνετέλεσε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στα συγκεκριμένα ταμπλό προβαλλόταν κάθε λογής δραστηριότητες πέραν της προβολής των ταινιών των κινηματογράφων, ενώ ήταν ορατά και τα σημάδια της εγκατάλειψης.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφερόταν η ανάγκη ο χώρος να καθαριστεί και να αποδοθεί στους πολίτες. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να απομακρυνθούν από την πλατεία και διάφορα περίπτερα τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως ως χώροι πληροφοριών για πολίτες και επισκέπτες και τα οποία θα αντικατασταθούν με νέα καλαίσθητα περίπτερα που θα αναδείξουν και τον περιβάλλοντα χώρο της αγοράς.
 

Κρήτη

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

εμβόλιο AstraZeneca

Ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί η περίπτωση του 35χρονου Αλέξανδρου από την Ιεράπετρα, ο οποίος λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της Astrazeneca, παρουσίασε αρτηριακή θρόμβωση στο πόδι, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργείο στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο ίδιος άνδρας παρουσίασε και δεύτερη θρόμβωση -που ανιχνεύθηκε έπειτα από εξετάσεις- αυτήν τη φορά στις καρωτίδες και χρειάστηκε εσπευσμένα να κάνει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση, με το βασικό ερώτημα να παραμένει, το αν δηλαδή οι πολλαπλές θρομβώσεις που παρουσίασε ο νεαρός σχετίζονται  με τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 35χρονου, ο οποίος έχει και αυτός λάβει το ίδιο εμβόλιο, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν ο δεύτερος θρόμβος στις  καρωτίδες του γιού του προϋπήρχε, ή δημιουργήθηκε ξαφνικά.

 

Ειδήσεις σημερα

Τζανάκης: Τον Ιουλίο θα έχουμε ανοσία της τάξεως του 50% αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)