Κρήτη

Χανιά

Εκδήλωση για το μέλλον της Ευρώπης στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

ορθόδοξος ακαδημία κρήτης

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του επιστημονικού ερευνητικού Οργανισμού «ΔιαΝΕΟσις», διοργανώνουν Ενημερωτική Ημερίδα, με θέμα: «Για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Ελλάδα - Ευρώπη: Προκλήσεις και Προοπτικές», που θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Καφέ «ΚΗΠΟΣ» (Χανιά), την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019, και ώρα 19:00.

Ομιλητές της Ημερίδας είναι ο κ. Κώστας Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο κ. Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Περιεχομένου «ΔιαΝΕΟσις», καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως Προφύριος, Διευθυντής του Γραφείου της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ε.Ε., εκπρόσωπος της Επιτροπής Αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ε.Ε. (CROCEU). Την εκδήλωση συντονίζει ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, ενώ θα την κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ο​​ι εξελίξεις στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια προκαλούν φόβους ότι η αμφισβήτηση της Δημοκρατίας, όπως αυτή αναπτύχθηκε στην Ε.Ε., η αμφισβήτηση της ίδιας της Ε.Ε., θα παγιωθεί με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον ερχόμενο Μάιο.
Θέματα όπως το Brexit, η εκλογική και δημοσκοπική άνοδος ακροδεξιών κομμάτων σε πολλά Κράτη-μέλη της Ε.Ε., η πολιτική πόλωση, το ξέσπασμα των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία και οι πρακτικές των κυβερνήσεων της Ουγγαρίας και της Πολωνίας δείχνουν ότι τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα, ότι οι πολίτες των Κρατών-μελών της Ε.Ε. έφθασαν στο όριο της αποδοχής της Ε.Ε.

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η Ευρώπη περνάει κρίση. Ποια η στάση των πολιτών; Πώς μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία αυτή; Όσο όμως και εάν εκφράζονται αντιρρήσεις για τη σημερινή πορεία της Ε.Ε., όσο και εάν κερδίζουν έδαφος φωνές εθνικιστικές και κινήματα διασπαστικά, ως ευρωπαίοι πολίτες – αναγνωρίζοντας και την ιδιαίτερη προσφορά της Κρήτης στην Ε.Ε. – έχουμε ευθύνη να ενημερωθούμε σωστά και να αποφασίσουμε για την ενεργή συμμετοχή όλων μας στην οικοδόμηση της Ευρώπης.
 
 
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία