Κόσμος

Τουρκία: Εγκαινιάστηκε σήμερα η πρώτη φάση του νοσοκομείου Basaksehir

Basaksehir City Hospital

Η πρώτη φάση του νοσοκομείου Basaksehir City Hospital, με εσωτερική επιφάνεια δόμησης περίπου 1 εκατ. τμ και χωρητικότητας 2.682 κλινών, εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Τούρκο υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν παρακολούθησε την τελετή έναρξης με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, και σε λόγο του ανέφερε ότι «η Τουρκία στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και επιδεικνύει την ισχύ της σε μια περίοδο που οι διεθνείς οργανισμοί χάνουν το νόημά τους».

Επίσης, ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι έως το τέλος Μάϊου η Τουρκία θα έχει ολοκληρώσει την παραγωγή 5.000 αναπνευστήρων για ιατρική χρήση, στο πλαίσιο του αγώνα κατά του κορωνοϊού, αναφέροντας ότι «ενώ ο κόσμος αντιμετωπίζει δυσκολίες, η Τουρκία ξεπερνάει επιτυχώς τα εμπόδια για την παρασκευή αναπνευστήρων».

Επίσης, ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει «η κατασκευή και των άλλων 8 νοσοκομείων φέτος, ώστε να τεθούν σε λειτουργία τον επόμενο χρόνο».

Κρήτη

Ηράκλειο

Άγιος Μύρωνας: Αναστάτωση από τα κρούσματα κορωνοϊού - Τι θα γίνει με το πανηγύρι

άγιος μύρωνας

Iδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στον Αγιο Μύρωνα Ηρακλείου, με επιβεβαιωμένα πολλά, κρούσματα κορωνοϊού στο χωριό.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου τελέστηκε κανονικά η Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν εκτός των κατοίκων, και πιστών από το Ηράκλειο και την αμέσως επόμενη ημέρα, βρέθηκε θετικός ο ιερέας, ο οποίος έκτοτε, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Το ekriti επικοινώνησε με τον Επίσκοπο Κνωσού και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτη κ. Πρόδρομο Ξενάκη ο οποίος δήλωσε ότι μετά το κρούσμα στον ιερέα έγινε απολύμανση του ιερού ναού, των γραφείων και των αποθηκευτικών χώρων, καθώς και των ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί του, δηλαδή τους ψάλτες και τους επιτρόπους.

Σημερα Τρίτη (3/8) το πρωί στον Αγιο Μύρωνα θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από τις 09.00 έως τις 13.00, προκειμένου να γίνουν rapid test στους κατοίκους και να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς.

Ερωτηματικό τι θα γινει με το πανηγύρι

Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί για το τί θα γίνει με το πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα στις 8 Αυγούστου, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Επίσκοπος Κνωσού είπε ότι η Αρχιεπισκοπή θα εφαρμόσει τις όποιες οδηγίες των ειδικών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου, έδωσε άδεια για τη διενέργεια εμποροπανήγυρης με πάγκους και σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν στις λαϊκές αγορές, στις 7 και 8 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Παραμορφώνεται το έδαφος στο νησί- Να ελεγχθούν όλα τα κτίρια

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό σε μονοπάτι στην Αγία Ρουμέλη

Κρήτη - τουρισμός: Πώς "έκλεισε" ο Ιούλιος - Τα μηνύματα για τον Αύγουστο