Κόσμος

Συνεκπαίδευση Διοίκησης Ναυτικού Εθνικής Φρουράς με Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου

305054c182.jpg

Στο πλαίσιο εφαρμογής του «Προγράμματος Αμυντικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, πραγματοποιήθηκε σήμερα για πρώτη φορά, σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου, αεροναυτική άσκηση μικρής κλίμακας, Passing Exercise (PASSEX) με την κωδική ονομασία «CYP/EGY-01/2021».

 Οι στόχοι που τέθηκαν, αφορούσαν στην προαγωγή της διαλειτουργικότητας και συνέργειας, καθώς και στην ενίσχυση των σχέσεων, μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου και της Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς, η οποία ανάλαβε τη σχεδίαση και τον συντονισμό διεξαγωγής της διμερούς αεροναυτικής άσκησης.

 Στην άσκηση η Εθνική Φρουρά έλαβε μέρος με το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και Ελικόπτερο (Ε/Π) AW-139, των Διοικήσεων Ναυτικού και Αεροπορίας, αντίστοιχα, ενώ από την πλευρά του Αιγυπτιακού ΠΝ, συμμετείχε η Κορβέτα (Κ/Β) ENS «SAGM SHABAB MISR» 1000, κλάσης Pohang.

 Το πρόγραμμα της άσκησης περιλάμβανε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες παρείχαν πρακτική και ουσιαστική δυνατότητα στα πληρώματα να να αξιοποιήσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Πλωτών και Πτητικών Μέσων. Συγκεκριμένα, μετά τη συνένωση των Πολεμικών Πλοίων πραγματοποιήθηκαν, Πυρά Επιφανείας με Οπλισμό διαφόρων διαμετρημάτων των Πολεμικών Πλοίων, Σχηματισμοί, Τακτικές Κινήσεις και Προχωρητικοί Ελιγμοί, καθώς και ασκήσεις Επικοινωνιών.

 Η  άσκηση κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς έδωσε την ευκαιρία στις Αεροναυτικές Μονάδες της Εθνικής Φρουράς και στο ΠΝ της Αιγύπτου για τη διεξαγωγή και ενδυνάμωση της επιχειρησιακής συνεκπαίδευσης σε διάφορους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Η άσκηση κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς έδωσε την ευκαιρία στις Αεροναυτικές Μονάδες της Εθνικής Φρουράς και στο ΠΝ της Αιγύπτου για τη διεξαγωγή και ενδυνάμωση της επιχειρησιακής συνεκπαίδευσης σε διάφορους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 Επιπλέον, έλαβε χώρα σενάριο αεροναυτικής συνεργασίας, μεταξύ του Ε/Π AW-139 της Διοίκησης Αεροπορίας και της Αιγυπτιακής Κ/Β ENS «SAGM SHABAB MISR» εξετάζοντας σενάρια που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, αεροδιακομιδή (MEDEVAC) από πλοίο που βρίσκεται σε ανοιχτή θάλασσα.  

 Η  άσκηση κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς έδωσε την ευκαιρία στις Αεροναυτικές Μονάδες της Εθνικής Φρουράς και στο ΠΝ της Αιγύπτου για τη διεξαγωγή και ενδυνάμωση της επιχειρησιακής συνεκπαίδευσης σε διάφορους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 - Εθνική Φρουρά: Παρουσιάσεις Εφέδρων και Εθνοφυλάκων

Κύπρος: Ολοκλήρωση Άσκησης «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ 2021» με συμμετοχή του Ισραήλ

Εθνική Φρουρά: Άλματα αλεξιπτωτιστών και βολές εθνοφυλάκων

Κόσμος

Λευκός Οίκος: Υψίστης σημασίας η εγγύηση της ασφάλειας των Μέσων Ενημέρωσης

τζεν ψακι

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε σήμερα στο Ισραήλ ότι η εγγύηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων είναι "ύψιστης σημασίας" μετά το πλήγμα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα που κατέστρεψε ένα κτίριο όπου στεγάζονταν γραφεία μέσων ενημέρωσης και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

"Είπαμε απευθείας στους Ισραηλινούς ότι η εγγύηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων και των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης αποτελεί ευθύνη ύψιστης σημασίας", έγραψε στο Twitter η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επεισόδια έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Μεσανατολικό: "Βροχή" από βόμβες έριξε το Ισραήλ στη Γάζα τη νύχτα

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν καλώντας τον Ερντογάν να βοηθήσει στρατιωτικά τη Χαμάς