Κόσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανησυχούμε βαθιά για τις τουρκικές έρευνες

oruc reis τουρκια ορουτς ρεις

Εκ νέου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετήθηκε για τις προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ρωτήθηκε για τις πληροφορίες που θέλουν το Oruc Reis να κινείται σε απόσταση 6 μιλίων από το Καστελόριζο και απάντησε πως αν ισχύουν οι πληροφορίες αυτές, τότε προκαλούν «βαθιά» ανησυχία στις ΗΠΑ.

«Γνωρίζουμε αυτές τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθιά για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες της Τουρκίας σε περιοχές όπου Ελλάδα και Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην ανατολική Μεσόγειο» είπε αρχικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Η ανάπτυξη πόρων στην ανατολική Μεσόγειο θα έπρεπε να προωθεί τη συνεργασία και να προσφέρει βάσεις για βιώσιμη ενεγειακή ασφάλεια και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τόνισε για άλλη μία φορά πως οι ΗΠΑ επιθυμούν να αρχίσει ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Υποστηρίζουμε με σθένος τον διάλογο και ενθαρρύνουμε Ελλάδα και Τουρκία να ξαναρχίσουν να συζητούν αυτά τα ζητήματα», ήταν τα λόγια του.
 

Κόσμος

Βέλγιο - κορωνοϊός: Στα 97 του "έφυγε" ο πρώτος Βέλγος που εμβολιάστηκε

φωτο αρχειου

Σε ηλικία 97 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Ζος Ερμάν, ο πρώτος Βέλγος που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. O θάνατός του δεν αποδίδεται στον ιό αναφέρει ο Δήμαρχος της Πουρς, Κοέν Βαν ντεν Χέβελ.

Ήταν 28 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από τις 11 το πρωί όταν ο Ζος Ερμάν, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου. «Νιώθω 30 χρόνια νεότερος» είχε δηλώσει τότε.

Όπως σημειώνει το δίκτυο VTM, δε νόσησε ποτέ από κορωνοϊό και ακολουθούσε πιστά τα μέτρα προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Παχυσαρκία: Ίσως να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της COVID-19

Κορωνοϊός - Κομισιόν: Δεν ανανέωσε την παραγγελία για εμβόλια της AstraZeneca μετά τον Ιούνιο