Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Περού: Τουλάχιστον ένας νεκρός από τον ισχυρό σεισμό

2667012.gif
 clock 20:05 | 26/05/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι περουβιανές Αρχές προσπαθούν να υπολογίσουν το μέγεθος των ζημιών μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περουβιανή Αμαζονία νωρίς σήμερα το πρωί, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου.

Ο πρόεδρος του Περού Μαρτίν Βισκάρα αναχώρησε το πρωί από τη Λίμα για να μεταβεί στην πληγείσα περιοχή και να κάνει μια αποτίμηση των ζημιών από τον σεισμό που συγκλόνισε την περιοχή Λορέτο του βόρειου Περού. «Ήταν ένας σεισμός μεγάλου μεγέθους, ο μεγαλύτερος τα τελευταία 12 χρόνια, από το 2007» είπε ο Βισκάρα στους δημοσιογράφους.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσαν ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην περιοχή Καχαμάρκα, μετά την πτώση ενός βράχου πάνω στο σπίτι του στη συνοικία Χουαράνγκο. Το θύμα, ένας 48χρονος άνδρας, κοιμόταν μέσα στο σπίτι του την ώρα του σεισμού.
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Εκτάκτων Καταστάσεων, τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, 51 οικογένειες έχουν πληγεί και περισσότερα από 50 σπίτια έχουν καταστραφεί. Αρκετά σχολεία, εκκλησίες νοσοκομεία και κλινικές υπέστησαν ζημιές.

Ο σεισμός μεγέθους 8 βαθμών σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) (7,5R σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Περού) σημειώθηκε στις 02.41 τοπική ώρα (10.41 ώρα Ελλάδος), περίπου 70 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαγκούνας, μιας περιοχής 12.000 κατοίκων στην επαρχία Άλτο Αμασόνας.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis