Κόσμος

Ολοκληρο το αεροπλάνο για χάρη της! Μοναδική επιβάτης λόγω κορωνοϊού

 Sheryl Pardo

Η Sheryl Pardo ταξίδεψε μόνη της σε ένα αεροπλάνο για να πει το τελευταίο αντίο στη μητέρα της - Η γνωριμία της με τα μέλη του πληρώματος.

Η Sheryl Pardo ταξίδεψε για να συναντήσει για τελευταία φορά τη μητέρα της που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Η Sheryl Pardo πήγε στο αεροπλάνο και σε ολόκληρη την πτήση ήταν ολομόναχη λόγω των απαγορεύσεων εξαιτίας του κορωνοϊού. Παρά το τραγικό γεγονός που οδήγησε την Sheryl Pardo στο να ταξιδέψει, κατάφερε να βιώσει μία όμορφη εμπειρία. 

Στο αεροπλάνο συνάντησε και γνώρισε τη Jessica και τον Dion, τους δύο αεροσυνοδούς της πτήσης. Οι αεροσυνοδοί των αμερικανικών αεροσκαφών την έβαλαν στην πρώτη θέση και της απευθύνθηκαν προσωπικά στο μεγάφωνο. Της φώναξαν ότι είναι η μοναδική επιβάτης, ενώ και ο πιλότος της μιλούσε προσωπικά. Η Pardo παρά τον πόνο για την απώλεια της μητέρας της, αισθάνθηκε ευγνωμοσύνη για την καλοσύνη που της έδειξαν οι δύο αεροσυνοδοί.

Η Pardo επιβιβάστηκε στην πτήση από την Ουάσινγκτον, για τη Βοστώνη στις 27 Μαρτίου. Πέταξε για μία μόνο μέρα, καθώς ήθελε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο να αρρωστήσει. Το άγχος της μεγάλωσε καθώς πήγε στο αεροδρόμιο, πιστεύοντας ότι η έκθεση στον ιό θα ήταν επικίνδυνη. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι στην πτήση ήταν εντελώς μόνη, την έκανε να αλλάξει γνώμη και να δηλώσει ότι υπό αυτές τις συνθήκες τα αεροπλάνα είναι πιο ασφαλή «ακόμα και από τα μπακάλικα της γειτονιάς».

Κόσμος

Ακραία πρόκληση Ερντογάν: Προσευχή στην Αγιά Σοφιά ανήμερα της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης

Ερντογάν

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς ανακοίνωσε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί προσευχή στην Αγία Σοφία, με αφορμή την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

«Αύριο θα αναγνωσθεί το εδάφιο της Αλωσης και προσευχές στην Αγία Σοφία. Θα ζήσουμε τη χαρά να ζήσουμε τη χαρά της κατάκτησης του έθνους μας μαζί με αυτά τα προγράμματα. Τιμούμε τους βετεράνους, τους μάρτυρες και τους ήρωές μας, ειδικά τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν», ανέφερε ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν διευκρίνισε, ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν η προσευχή θα πραγματοποιηθεί εντός της Αγιας Σοφιάς ή στον προαύλιο χώρο.

Πάντως, νωρίτερα, ο Διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς είδε δηλώσει ότι δεν θα πραγματοποιήσει την αυριανή μουσουλμανική προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί (Τέμενος Σουλταναχμέτ), αλλά στο τέμενος Φάτιχ στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Αλί Ερμπάς δεν αιτιολόγησε την απόφασή του, αλλά πρόσθεσε ότι «ίσως θα πραγματοποιήσουμε την προσευχή της Παρασκευής στην πλατεία και τον προαύλιο χώρο του Τεμένους Σουλταναχμέτ τις επόμενες εβδομάδες ή αργότερα».

Αξιζει να σημειωθεί ότι ο Αλί Ερμπάς ήταν εκείνος που, όπως είχε δηλώσει πριν από δύο ημέρες, είχε την έμπνευση να κάνει την πρώτη προσευχή μετά την επαναλειτουργία των τζαμιών αύριο, 29 Μαΐου, στην πλατεία ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί. Μάλιστα είχε πει σε διαδικτυακή συνέντευξή του ότι «την 29η Μαΐου, που συμβολίζει την κατάκτηση, με το θέλημα του Θεού θα κατακτήσουμε εκείνα τα μουσουλμανικά τεμένη που είναι τα σύμβολα της κατάκτησης», αναφερόμενος στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς την 29η Μαΐου 1453 που εορτάζεται ως ημέρα «Κατάκτησης» (Φάτιχ) για τους Τούρκους. Με τις δηλώσεις του είχε τροφοδοτήσει τα σενάρια περί μετατροπής του Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως έχει κάνει με επανειλημμένες δηλώσεις του από το 2016 ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν.