Κόσμος

Κύπρος: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «άνοιγμα» μέρους της Αμμοχώστου

ερντογάν κατεχόμενα

Στο άνοιγμα μέρους της Αμμοχώστου προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος κατά τις ανακοινώσεις του από το ψευδοκράτος όπου και βρίσκεται διευκρίνισε πως το 3,5% της πόλης η οποία ήταν στρατικοποιημένη περιοχή ανοίγει.

Η περιοχή θα χαρακτηριστεί αποστρατιωτικοποιημένη και θα επιστραφούν οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους μέσω της Επιτροπής που έχουν συστήσει.

Κατά την εμπρηστική ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος, παρουσία και του Τουκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους να κάνουν αιτήσεις στην επιτροπή που έχει συστήσει το Ψευδοκράτος να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους υπό τον όρο βεβαία ότι θα αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Ο Τούρκος πρόεδρος, έκανε λόγο για εχθρούς των Τουρκοκυπρίων σημειώνοντας πως «όλοι αυτοί θα μιλήσουν σήμερα για την Κύπρο. Θα τους ακούσουμε», είπε αλλά «δεν μας νοιάζει τι θα πουν» τόνισε.

Παράλληλα επιτέθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας ότι «εμείς δεν θα πάρουμε τις συμβουλές τους. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει» τόνισε και επανέλαβε την θεωρία του για δυο κράτη στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20 Ιουλίου 1974 - 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ερντογάν: "Το ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαρνείται τη θρησκευτική ελευθερία"

Κόσμος

Μητέρα ναυαγός έπινε τα ούρα της για να θηλάσει τα παιδιά της - Βρέθηκε νεκρή

μητέρα καραϊβική

Μια απίστευτη εικόνα αντίκρισαν εκείνοι που εντόπισαν την 40χρονη Μαριέλι Τσακόν αγκαλιά με τα δύο παιδιά της στην ακατοίκητη νήσο Τορτούγα στην Καραϊβική. Τα μικρά ήταν γατζωμένα στη σορό της μητέρας τους η οποία δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της μετά από ναυάγιο.

Η γυναίκα επέβαινε με τον εξάχρονο γιο της, Χοσέ Νταβίντ, τη δίχρονη κόρη της, Μαρία Μπεατρίζ Καμπλόρ, τον άνδρα της και την νταντά στο σκάφος τους, στη διάρκεια μιας εκδρομής από το Χιγκερότε της Βενεζουέλας προς την ακατοίκητη νήσο Τορτούγα στην Καραϊβική, στις 3 Σεπτεμβρίου.

Όμως ένα τεράστιο κύμα χτύπησε το σκάφος τους και τους ανάγκασε να παραμείνουν στη θάλασσα κάτω από τον καυτό ήλιο για τέσσερα 24ωρα.

Η 40χρονη προκειμένου να ταϊζει τα παιδιά της αναγκάστηκε να πίνει τα ούρα της για να έχει ενέργεια να το κάνει. Η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της από ανεπάρκεια οργάνων, που προκάλεσε αφυδάτωση.

Οι διασώστες βρήκαν τα παιδιά να κρατιούνται από τη σορό της μάνας στα απομεινάρια του σκάφους και τα μετέφεραν εσπευσμένα σε νοσοκομείο με συμπτώματα αφυδάτωσης και εγκαύματα πρώτου βαθμού. Ζωντανή εντοπίστηκε και η νταντά, που επέζησε έχοντας αναζητήσει καταφύγιο σε ένα ψυγείο για να αποφύγει τη θερμοπληξία, αλλά ο σύζυγός της, Τσακόν, ο πατέρας των παιδιών, Ρεμίς Νταβίντ Καμπλόρ, και άλλα τρία άτομα αγνοούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυστραλία: Δοκιμάζουν σύστημα καραντίνας για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες εξωτερικού

Έγκυος προσπαθεί να πηδήξει από το παράθυρο του σπιτιού της για να γλιτώσει από τον άντρα της

ESPA BANNER