Κόσμος

Το Κόσοβο αναγνώρισε τον Γκουάιντο για πρόεδρο της Βενεζουέλας

γκουάιντο βενεζουέλα

Το Κόσοβο αναγνώρισε τον Χουάν Γκουάιντο για πρόεδρο της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε, μέσω Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου Μπετζέτ Πατσόλι.
«Το Κόσοβο αναγνωρίζει επισήμως τον Χουάν Γκουάιντο ως προσωρινό Πρόεδρο της Βενεζουέλας. Εκ μέρους του λαού και της κυβέρνησης του Κοσόβου στον Γκουάιντο και στο λαό της Βενεζουέλας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην πορεία για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα για ελευθερία», έγραψε ο ΥΠΕΞ του Κοσόβου.
Σε άλλο tweet του, ο κ. Πατσόλι έγραψε: «Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα και τη σύσταση νέων θεσμών που σέβονται το κράτος δικαίου και την αξιοπρέπεια των πολιτών, το Κόσοβο προσβλέπει στη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με τη Βενεζουέλα. Θα χαρούμε να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία μας στην οικοδόμηση του κράτους».
Οι αναρτήσεις του ΥΠΕΞ του Κοσόβου προκάλεσαν την αντίδραση του αναπληρωτή πρέσβη της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμιτρι Πολιάνσκι, ο οποίος, με ειρωνικό ύφος απάντησε: «Ο μη αναγνωρισμένος αναγνώρισε τον μη αναγνωρισμένο. Ο κόσμος τρέμει από φόβο...», έγραψε στο Twitter ο Ρώσος διπλωμάτης.
Πριν από το Κόσοβο στην αναγνώριση του Γκουάιντο προχώρησε η Αλβανία.
 

Κόσμος

Φον ντερ Λάιεν: Σε μια πανδημία δεν μπορεί να υπάρξει καμία απραξία

ούρσουλα φον ντερ λάιεν

Για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού μίλησε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως είπε σε ειδική συνεδρίαση της Παγκόσμιας Συνόδου για την Υγεία ο τρόπος που λειτούργησαν οι αρχές στη Νότια Αφρική με την εμφάνιση του νέου παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού «είναι πρότυπο για το πώς η διεθνής συνεργασία πρέπει να λειτουργεί μπροστά στις διασυνοριακές απειλές».

«Σε μία πανδημία δεν μπορεί να υπάρξει καμία απραξία» υπογράμμισε η Φον ντερ Λάιεν. «Ακόμη έχουμε μπροστά μας καθήκοντα που επείγουν. Καθώς μιλάμε, η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή μιας νέας υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής της COVID19, την Όμικρον. Δεν είναι η πρώτη παραλλαγή. Αυτή τη φορά ο κόσμος έδειξε ότι μαθαίνει», προσέθεσε.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «η αναλυτική δουλειά της Νότιας Αφρικής και η διαφάνεια στο να μοιραστεί τα αποτελέσματά της ήταν απαραίτητο για να επιτραπεί μία ταχεία παγκόσμια απάντηση. Χωρίς αμφιβολία έσωσε πολλές ζωές και είναι πρότυπο για το πώς η διεθνής συνεργασία πρέπει να λειτουργεί μπροστά στις διασυνοριακές απειλές».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηράκλειο: Συλλήψεις και πρόστιμα σε οπαδούς του ΟΦΗ!

Κρήτη: Ισχυροί άνεμοι και σήμερα - Έκκληση για προσοχή από τις Αρχές

Ηράκλειο: Διπλή συνεδρίαση για δημοτικά τέλη - ΔΕΠΑΝΑΛ... και κινητοποίηση

ESPA BANNER