Κόσμος

Η Ε.Ε. δεν στηρίζει στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα

venezuela-4.jpg

Έκκληση να αποφευχθεί μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα απηύθυνε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία βρίσκεται σε επαφή με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην κρίση, δήλωσε η εκπρόσωπος της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι.
«Θα πρέπει να αποφευχθεί μια στρατιωτική επέμβαση», δήλωσε η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ώρα που ο αντιπολιτευόμενος Χουάν Γκουαϊδό συζητάει σήμερα στην Μπογοτά με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και τους συμμάχους τους της Ομάδας της Λίμας μέτρα για να αναγκαστεί ο Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία.
Η θέση της Ε.Ε. καθορίσθηκε από τους υπουργούς της επί των Εξωτερικών στη διάρκεια συνεδρίασής τους την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. «Αποκλείσαμε κατηγορηματικά οποιαδήποτε υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή οποιαδήποτε αποδοχή μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Βενεζουέλα», είχε ανακοινώσει η Φεντερίκα Μογκερίνι μετά τη συνεδρίαση αυτή.
«Προειδοποιήσαμε ξεκάθαρα πως δεν θα υποστηρίξουμε και πως θα καταδικάσουμε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική επέμβαση», προειδοποίησε χθες, Κυριακή, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Ζοσέπ Μπορέλ σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει μια «ειρηνική και δημοκρατική λύση στη Βενεζουέλα που να αποκλείει προφανώς την προσφυγή στη βία» και εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή στους κόλπους της διεθνούς ομάδας επαφής, επανέλαβε σήμερα η Μογκερίνι.

Κόσμος

Μιλάνο: Συγκρούσεις με την αστυνομία σε πορεία αντιεμβολιαστών

Μιλάνο - πορεία αντιεμβολιαστών

Ένταση σημειώθηκε σε πορεία αντιεμβολιαστών το βράδυ του Σαββάτου στο Μιλάνο. Μέρος των διαδηλωτών συγκρούσθηκε με την αστυνομία, όταν μια ομάδα προσπάθησε να παρεκκλίνει από την πορεία και να κατευθυνθεί προς τα γραφεία της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai και την τοπική έδρα του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil.

Πραγματοποιήθηκαν πέντε προσαγωγές και εξακριβώθηκαν τα στοιχεία δεκαέξι συμμετεχόντων στην κινητοποίηση. Συνολικά, στην σημερινή πορεία των αντιεμβολιαστών στην ιταλική συμπρωτεύουσα συμμετείχαν δέκα χιλιάδες άτομα και σε πολλά κεντρικά σημεία του Μιλάνου η κίνηση παρέλυσε.

Στην Ρώμη, αντιθέτως, στην κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών συμμετείχαν μόνον λίγες δεκάδες πολίτες.

 

Διαβάστε επίσης:

Σουδάν: Ζητούν από τον στρατό να αναλάβει την εξουσία

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571

ESPA BANNER