Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Γαλλία: Δεν παραιτείται ο υπουργός για την επίθεση στην αστυνομία
602x338_cmsv2_c3bb8c54-2760-52c0-a8ae-e0c01fb4a37b-4207000.jpg
 clock 21:40 | 06/10/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας παραδέχτηκε σήμερα ότι η επίθεση που διαπράχθηκε στα κεντρικά της αστυνομίας του Παρισιού (PP) από έναν βοηθό πληροφορικής που είχε ασπαστεί το Ισλάμ και είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, ανέδειξε την "ανεπάρκεια" των αρχών όσον αφορά την παρακολούθησή του. Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη θέση του, όπως ζητά η ακροδεξιά.
"Προφανώς, υπήρχαν προβλήματα (...) Προφανώς, υπήρξε δυσλειτουργία", είπε ο Κριστόφ Καστανέρ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TF1, τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία τεσσάρων αστυνομικών από τον 45χρονο Μικαέλ Αρπόν που εργαζόταν στην περίβλεπτη υπηρεσία πληροφοριών της PP.
Η έρευνα που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα για τον 45χρονο δείχνει ότι είχε επαφές με πρόσωπα προσκείμενα σε σαλαφιστικούς κύκλους, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν στην PP.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis