Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αντιμέτωπη με στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι η Μαρίν Λεπέν

Μαρίν Λεπέν
 clock 00:15 | 14/11/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι βρίσκεται από σήμερα η ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Η Εισαγγελία του Δικαστηρίου του Παρισιού, ενώπιον του οποίου έχει οδηγηθεί η Μαρίν Λεπέν με την κατηγορία ότι επί σειρά ετών εμφάνιζε ως συνεργάτες της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το οποίο αμείβονταν στελέχη του κόμματός της που επί της ουσίας δούλευαν για το κόμμα χωρίς να έχουν σχέση με τις ευρωκοινοβουλευτικές δραστηριότητες, ζήτησε την καταδίκη της σε πενταετή φυλάκιση με αναστολή, τη στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για πέντε χρόνια και την επιβολή οικονομικού προστίμου ύψους 300.000 ευρώ.

Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή, η Μαρίν Λεπέν δεν θα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει το 2027, για τέταρτη φορά, την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. Η Μαρίν Λεπέν, που αρνείται τις κατηγορίες, δήλωσε ότι «στόχος τους είναι να με εμποδίσουν να είμαι υποψήφια το 2027» και ότι «όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι τυφλός και κουφός».

 

Διαβάστε επίσης

Ποιες χώρες της ΕΕ επηρεάζονται από πιθανούς δασμούς των ΗΠΑ -Θετική η εικόνα για την Ελλάδα

Ντόναλντ Τραμπ: Επιστρέφει στον Λευκό Οίκο για συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis