Κόσμος

Έτοιμη να αναλάβει δράση στο Ιντλίμπ η Τουρκία

 Ιντλίμπ,Τουρκία

Έτοιμη να αναλάβει δράση στη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ φέρεται πως είναι η Τουρκία, μετά την αποστολή πρόσθετων στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Μάλιστα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, δήλωσε με νόημα ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

Η στρατιωτική επιχείρηση της Συρίας στο Ιντλίμπ - τον τελευταίο μεγάλο θύλακα τρομοκρατών - έχει προκαλέσει νέες προσφυγικές ροές, καθώς τουλάχιστον μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν συρρεύσει στα συρο-τουρκικά σύνορα.

Η Τουρκία, η οποία ήδη φιλοξενεί περίπου 3,6 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να απορροφήσει το νέο προσφυγικό κύμα, καλώντας τη Δαμασκό να αναστείλει τη στρατιωτική επιχείρηση. Σε διαφορετική περίπτωση, έχει απειλήσει με άμεση στρατιωτική εμπλοκή.

Κόσμος

Τρόμος στην Ιταλία: Εξαπλώθηκε ο ιός σε Φλωρεντία και Σικελία

κορωνοϊός

Κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στην κεντρική και νότια Ιταλία. Ένας επιχειρηματίας που ταξίδεψε στην Κίνα διαγνώσθηκε θετικός στον ιό στην Φλωρεντία.

Εξάλλου μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας που επίσης έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας. Τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 229 ενώ 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.