Κόσμος

Αυστραλία - Astrazeneca: Περιορίζει τη χρήση του εμβολίου

εμβόλιο κορωνοϊού

Η Αυστραλία διπλασίασε τις παραγγελίες του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς η χώρα του προσπαθεί να κινηθεί ταχύτατα για την αναδιαμόρφωση του εμβολιαστικού προγράμματος της, μετά από τις ανησυχίες για τους κινδύνους πρόκλησης θρόμβων στο αίμα από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μέχρι αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ, η Αυστραλία στήριζε το εμβολιαστικό της πρόγραμμα στο μεγαλύτερο μέρος του σε μία δόση εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, με μία παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων. Οι δόσεις αυτές επαρκούσαν για τις δύο δόσεις εμβολίου του συνολικού πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, με εσωτερική παραγωγή από την biopharma CSL.

Ωστόσο, τώρα η Αυστραλία ακολούθησε μία σειρά άλλων χωρών, περιορίζοντας τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca εξαιτίας των ανησυχιών για πρόκληση θρομβώσεων.

Διπλασιασμός των παραγγελιών του εμβολίου της Pfizer

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές άλλαξαν τη σύστασή τους, ανακοινώνοντας ότι οι περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας κάτω των 50 ετών πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer.

Ως αποτέλεσμα, η Αυστραλία διπλασίασε μία προγενέστερη παραγγελία της για το εμβόλιο της Pfizer, στα 40 εκατομμύρια δόσεις, που είναι αρκετές για να καλύψουν τα 4/5 του πληθυσμού της, ενώ οι δόσεις αυτές θα μπορούν να έχουν διατεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε ο Μόρισον.

Η αλλαγή πολιτικής για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer τερματίζει τα σχέδια για τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

«Δεν είναι μία απαγόρευση για το εμβόλιο της AstraZeneca. Για όσους είναι άνω των 50 ετών, υπάρχει ισχυρή ενθάρρυνση να κάνουν αυτό το εμβόλιο της AstraZeneca» δήλωσε ο Μόρισον στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρίαση της εθνικής κυβέρνησης, κατά την οποία συζητήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - AstraZeneca: Σήμερα η γνωμοδότηση της Επιτροπής Εμβολιασμών

Μανωλόπουλος για εμβόλιο AstraZeneca: Ξεκάθαρο μήνυμα ΕΜΑ - Μονόδρομος τα όρια ηλικίας

Κορωνοϊός - Αργεντινή: «Μαύρο» ρεκόρ νέων κρουσμάτων για τρίτη συνεχόμενη μέρα

Gossip - LifeStyle

Μιλλούση: Οι παρενέργειες που αντιμετωπίζει εδώ και τρεις ημέρες από τον εμβολιασμό της

millousi.jpg

Η Βασιλική Μιλλούση εμβολιάστηκε και αποκάλυψε πως εδώ και τρεις ημέρες έχει πυρετό και παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό της.

«Τρίτη ημέρα με πυρετό από το εμβόλιο. Πείτε μου ότι το περάσατε και εσείς να μην φοβάμαι», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα.

Η ανάρτηση της Μιλλούση
Η ανάρτηση της Μιλλούση

Διαβάστε επίσης Κατσαφάδου: «Με το σπαθί μου τα έχω καταφέρει όλα και δεν έχω ανάγκη κανέναν»