Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 19χρονος δέχθηκε επίθεση με σύριγγες έξω από το σπίτι του

Image
Ληστεία σύριγγα.jpg
 clock 09:24 | 04/06/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Επίθεση με σύριγγες από αγνώστους δέχθηκε 19χρονος φοιτητής σε κεντρική περιοχή στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άνδρες ακολούθησαν το νεαρό φοιτητή μέχρι τη γειτονιά του, κοντά στο τουρκικό προξενείο, και του επιτέθηκαν με σύριγγες για να τον ληστέψουν. Οι δύο δράστες δεν σταμάτησαν όμως εκεί... Αρχισαν να σέρνουν στον δρόμο τον 19χρονο, ώσπου οι φωνές του για βοήθεια ξεσήκωσαν τους κατοίκους.

Οπως αναφέρει το thestival, ήταν ξημερώματα Τετάρτης όταν ο 19χρονος Ιάσονας Σ. επέστρεφε στο σπίτι από έξοδο. Η παρέα του χωρίστηκε στην περιοχή της Ροτόντας και ο Ιάσονας συνέχισε να περπατά μόνος του κατευθυνόμενος προς το σπίτι του επί της οδού Αποστόλου Παύλου, στο κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

«Ακουσα βήματα»
 

«Ανηφορίζοντας για το σπίτι μου, αρχίζω να ακούω βήματα και συνειδητοποιώ πως με παρακολουθούν δύο άνδρες», διηγείται ο Ιάσονας στο Thes.gr.

«Φτάνοντας στο ύψος του σπιτιού μου, σταμάτησα στην είσοδο διπλανής πολυκατοικίας για να μη δουν πού μένω. Ηθελα να με προσπεράσουν. Με έφτασαν, αλλά δεν προσπέρασαν. Με έπιασε ο ένας από τον λαιμό και μου κάρφωσε στην αριστερή πλευρά μια σύριγγα. Ο δεύτερος μου κάρφωσε άλλη σύριγγα από τη δεξιά πλευρά του λαιμού. Άρχισα να μουδιάζω στην περιοχή εκείνη. Τότε αυτοί με έριξαν κάτω και μου τράβηξαν το τσαντάκι (τύπου μπανάνα) που το φορούσα στον ώμο μου. Προσπάθησα να τους διευκολύνω με την κίνηση που έκανα, για να το πάρουν και να γλιτώσω.

»Φώναξα ''πάρτε το και φύγετε, αφήστε με ήσυχο''! Ο ένας μου έδωσε δυνατή κλωτσιά… Τους πέταξα και το κινητό μου, που το είχα στη δεξιά τσέπη… Δεν κατάλαβα αν ήθελαν μόνο να με ληστέψουν ή και κάτι άλλο, γιατί μου ψιθύρισαν ''Ελα μαζί μας''.

»Προσπάθησαν να με σηκώσουν και άρχισαν να με σέρνουν στον δρόμο… Μου έδωσαν την εντύπωση ότι ήθελαν να με βουτήξουν και να με πάρουν… Την ώρα που ξεκίνησαν να με σέρνουν εγώ άρχισα να χτυπιέμαι σαν χταπόδι και να φωνάζω βοήθεια. Τότε κάποιοι κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια. Οι δύο άνδρες με εγκατέλειψαν και άρχισαν να τρέχουν.

Εσπευσαν οι γείτονες
 

»Στο μεταξύ, κάποιοι γείτονες ήρθαν να με βοηθήσουν. Ευτυχώς, τα κλειδιά του σπιτιού μου τα είχα στο χέρι και όταν με έριξαν κάτω αυτά παράπεσαν. Τα βρήκα και πήγα στο σπίτι μου. Ειδοποίησα αμέσως την αστυνομία από το σταθερό μου τηλέφωνο και τους φίλους μου μέσω facebook. Οι αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα. Εφτασαν στο σημείο μέσα σε πέντε λεπτά. Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά. Τους έδωσα όσες πληροφορίες μπορούσα για να τους βοηθήσω στον εντοπισμό των δύο ανδρών που μου επιτέθηκαν. Μου έδειξαν μια λίστα με υπόπτους, αλλά δεν αναγνώρισα κάποιον.

»Οι δράστες θυμάμαι πως φορούσαν κουκούλες και μάσκες Covid-19. Ηλικιακά εκτιμώ πως ήταν και οι δύο μεταξύ 25 και 30 ετών. Δεν μπόρεσα να καταλάβω από την προφορά αν ήταν Ελληνες ή αλλοδαποί. Παράλληλα έφτασε και το ασθενοφόρο, όπου με παρέλαβε και με μετέφερε μαζί με φίλους μου που είχαν καταφθάσει στο νοσοκομείο ''Παπανικολάου''.

»Στο νοσοκομείο περίμενα για ώρα. Δεν με αντιμετώπισαν ως έκτακτο περιστατικό, όπως περίμενα», περιγράφει στο Thes.gr ο νεαρός φοιτητής και συνεχίζει: «Ακουσαν τα όσα μου συνέβησαν με καχυποψία. Περίμενα να μου κάνουν τοξικολογικές εξετάσεις, αλλά μάταια. Μου έκαναν ακτινογραφίες και εξετάσεις αίματος οι οποίες βγήκαν καλές και μου είπαν να περιμένω τον επιμελητή γιατρό για να μου δώσει περαιτέρω οδηγίες. Τον περίμενα με τους φίλους μου μέχρι τις 7:30 το πρωί και το μόνο που μου είπε ήταν να κάνω την άλλη μέρα μια εξέταση για aids».

Πήγε σε άλλο νοσοκομείο
Σήμερα, με δική του πρωτοβουλία, ο Ιάσονας πήγε στο ΑΧΕΠΑ για περαιτέρω εξετάσεις, όπου εκεί, κατά τον ίδιο, είχε άψογη αντιμετώπιση. «Οι γιατροί στο ΑΧΕΠΑ μου έδωσαν πλάνο εξετάσεων, ενώ μου χορήγησαν και την ανάλογη φαρμακευτική αγωγή. Μέχρι τώρα είμαι καλά, πέρα από κάποια επιφανειακά τραύματα που έχω. Οι εξετάσεις μου θα συνεχιστούν και αύριο. Παρ' όλα αυτά η αστυνομία μου συνέστησε να πάω και σε ιατροδικαστή για να εκτιμήσει την κατάστασή μου. Εχω προχωρήσει σε μήνυση κατ’ αγνώστων και οι αρχές έχουν στα χέρια τους το τσαντάκι μου, το οποίο βρέθηκε άδειο στην περιοχή το βράδυ της επίθεσης. Οπως μου είπαν, το κράτησαν για αποτυπώματα», καταλήγει ο 19χρονος Ιάσονας.

ειδησεις σημερα 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δεν βρέθηκε DNA στα νύχια της Καρολάιν

Βασιλακόπουλος: Μονόδρομος ο εμβολιασμός, μειοψηφία οι γιατροί- αρνητές του εμβολίου

Δολοφονία γυναίκας έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis