Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

"Στενάζει" το Ηράκλειο: 2.500 κατασχέσεις λογαριασμών μόνο τον Νοέμβριο!

Image
κατασχέσεις λογαριασμών
 clock 10:56 | 26/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Αντιμέτωποι με κατασχέσεις καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς  είναι χιλιάδες οφειλέτες στο Ηράκλειο καθώς η ΔΟΥ Ηρακλείου έχει ξεκινήσει, όπως έγραψε το ekriti.gr, να αποστέλλει ηλεκτρονικά προς τις Τράπεζες περίπου 2.500 κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου .

Μάλιστα τα κατασχετήρια αναμένεται να έχουν αποσταλεί στο σύνολό τους το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αυτόματα λοιπόν θα κατάσχουν πλέον οι τράπεζες για λογαριασμό της εφορίας οποιουδήποτε ύψους ποσά τα οποία κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών προς το δημόσιο.

Να τονιστεί ότι όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο διευθυντής της ΔΟΥ Ηρακλείου Μανώλης Ρολάκης, από τον Ιούλιο οπότε και επιβλήθηκαν τα capital controls η διαδικασία αυτή της αποστολής δηλαδή ειδοποιητηρίων για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών είχε ανασταλεί. Ωστόσο έληξε την 31 Οκτωβρίου του 2015, οπότε οι ΔΟΥ είναι υποχρεωμένες από την 1η Νοεμβρίου να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τα κατασχετήρια και πάλι.

Έτσι, όσα χρηματικά ποσά βρεθούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου δεσμεύονται πλέον αυτόματα από τις τράπεζες και κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου.

Μάλιστα όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ.Ρολάκης από την αρχή του χρόνου έχουν αποσταλεί περισσότερα από 10.000 κατασχετήρια.
Επεσήμανε επίσης ότι για παράδειγμα αν κάποιος χρωστάει στο δημόσιο και έχει γίνει δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού τον επόμενο μήνα που θα καταβληθεί η επιδότηση τότε δεν θα μπορέσει να  την εισπράξει .

Ωστόσο εξήγησε ότι σε ότι αφορά τη ΔΟΥ Ηρακλείου υπάρχει ανοχή αν κάποιος φορολογούμενος προσκομίσει χαρτιά που του ζητήσει το δικαστικό τμήμα και επιβεβαιωμένα διαπιστωθεί ότι ο οφειλέτης αντιμετωπίζει αδυναμία επιβίωσης ή σοβαρό θέμα υγείας τότε μπορεί να γίνει μερική αποδέσμευση, κάτι το οποίο είναι στις αρμοδιότητες του διευθυντή της ΔΟΥ να κάνει δηλαδή, άρση του 50% του ποσού που υπάρχει στον τραπεζικό  λογαριασμό.
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis