Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυχρονόπουλος: «Τα χρήματα πήγαιναν στον "Άλλο Άνθρωπο", δεν έχω πάρει ούτε 10 σεντς»

Image
Πολυχρονόπουλος
 clock 09:34 | 31/01/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Σπάει τη σιωπή του ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος", μιλώντας στο Star για την υπόθεση απάτης και το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που σόκαρε τις τελευταίες ημέρες τους υποστηρικτές του.

Στη συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου δεν σχολίασε τις αναφορές που τον θέλουν να ξοδεύει λεφτά στον τζόγο, αλλά αρνείται ότι χρησιμοποίησε χρήματα της οργάνωσης για προσωπικό όφελος.

Παράλληλα μιλά και για το αν έχει ενημέρωση από τη Δικαιοσύνη περί εγκληματικής οργάνωσης.

«Δεν έχω κληθεί ποτέ επί 13 χρόνια» τόνισε κατηγορηματικά για το αν έχει ελεγχθεί ποινικά για τη δράση του.

«Δεν έχω πάρει ούτε δέκα σεντς»

«Η αλήθεια είναι ότι έχω πέσει από τα σύννεφα. Δεν περίμενα ποτέ ότι μετά από 13 χρόνια και 20 εκατ. γεύματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, να βρεθώ απολογούμενος», είπε.

«Τα χρήματα του "Άλλου Ανθρώπου" πήγαιναν όλα στον "Άλλο Άνθρωπο", δεν έχω πάρει ούτε δέκα σεντς», ήταν η απάντηση που έδωσε στις ερωτήσεις αν χρησιμοποιούσε τα χρήματα που έμπαιναν στους λογαριασμούς για να τα παίξει στον τζόγο.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος επανέλαβε πως τις κάρτες από τους δυο λογαριασμούς τις διαχειριζόταν ο ίδιος και πως δεν διαθέτει άλλο ατομικό λογαριασμό.

«Όλοι οι λογαριασμοί ήταν ατομικοί λογαριασμοί, υπήρχε ονοματεπώνυμο, IBAN, τηλέφωνα για να συνεισφέρει ο κόσμος. Τις κάρτες τις διαχειριζόμουν εγώ. Μιλάμε για δύο λογαριασμούς, της μητέρας μου και του γαμπρού μου, ο οποίος δεχόταν χρήματα που πήγαιναν μόνο στην Τουρκία. Ο κόσμος που κατέθετε χρήματα σ’ αυτούς τους λογαριασμούς ήξερε ότι τα κατέθετε σε προσωπικούς λογαριασμούς. Δεν ήταν κρυμμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχω ούτε θυρίδες, ούτε ομόλογα ούτε παπάκι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τη φωτογραφία που τον δείχνει να παίζει "φρουτάκια" σε πρακτορείο, απάντησε απλά ότι «τα λεφτά που έμπαιναν στους λογαριασμούς για να καλύψουν τις ανάγκες για τους άλλους ανθρώπους, πήγαιναν όλα στον Άλλο Άνθρωπο».

«Τι εγκληματική οργάνωση μου λέτε; Εγώ μένω στο σπίτι του Άλλου Ανθρώπου. Εγώ θα τους πω κάτι: Χτυπήστε εμένα, όχι τον Άλλο Άνθρωπο. Η αλήθεια θα φανεί», κατέληξε ο κ. Πολυχρονόπουλος.

Τις επόμενες ημέρες οι δικηγόροι του Κώστα Πολυχρονόπουλου θα ζητήσουν το φάκελο της έρευνας βάσει της οποίας εκδόθηκε και το πόρισμα.

Κάθε κίνηση του Κώστα Πολυχρονόπουλου και των δικηγόρων του θα εξαρτηθεί από τις δικαστικές εξελίξεις καθώς ήδη το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια Εισαγγελέα.

Η δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη, ανέφερε στη Μάρα Ζαχαρέα: «Αυτό που κατάλαβα είναι ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχουν το παραμικρό στοιχείο στα χέρια τους για το τι έδειξε η διαδρομή του χρήματος και τι έβγαλε η έρευνα. Πώς δηλαδή τα χρήματα από τις δωρεές πήγαιναν σε τυχερά παιγνίδια. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η έρευνα κράτησε μήνες και ο λογαριασμοί, οι δύο που ισχυρίζεται ο κ. Πολυχρονόπουλος, πέρασαν από κόσκινο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΔΕ σε βάρος των αστυνομικών που συνέλαβαν τον 43χρονο με τη βοήθεια του Αλέξανδρου Κοψιάλη

«Μου κατέβασε τα εσώρουχα»: Babysitter καταγγέλλει ότι πήγε να τη βιάσει ο πατέρας των παιδιών που πρόσεχε

Βρετανία: Δικαστής απέρριψε το αίτημα έφεσης της νοσηλεύτριας που δολοφόνησε 7 βρέφη

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis